Kapitán slovenskej reprezentácie má covid, vypadol z nominácie

Ľubomír Ďuriš.
Ľubomír Ďuriš. (Autor: TASR)
TASR|29. okt 2020 o 13:21

Proti Chorvátsku a Španielsku hrať nebude.

BRATISLAVA. Kapitán slovenskej reprezentácie hádzanárov Ľubomír Ďuriš vypadol z nominácie na novembrové úvodné zápasy Euro Cupu proti Chorvátsku a Španielsku.

Dôvodom bol pozitívny test na koronavírus.

"Hovorili sme spolu pred týždňom a bavili sme sa, ako sa mu darí v Gyöngyösi. Na druhý deň sa mi ozval opäť. Dôvod jeho telefonátu ma však nepotešil," priblížil reprezentačný kouč Peter Kukučka.

Prišiel aj o brankára

"Mal pozitívny test na koronavírus a nebude môcť prísť na reprezentačný zraz. Je to veľká škoda. Žijeme v takej dobe a môže sa to stať. Nominovaní hráči sú tam na to, aby Ďuriša zastúpili," doplnil Kukučka.

Z karanténnych dôvodov nepomôže Slovákom ani brankár Teodor Paul z USAM Nimes Gard, ktorý sa o pozitívnom teste dozvedel minulý týždeň tesne pred zápasom klubovej Európskej ligy na pôde Tatrana Prešov.

"Hráči z maďarských i francúzskych klubov musia po vyliečení ísť k lekárom - špecialistom, aby im skontrolovali srdce i pľúca. Keby bol zdravý, bol by v nominácii, lebo som chcel mať troch brankárov. Takto ideme s dvoma," vysvetlil Kukučka.

Do už skôr oznámenej širšej nominácie nezaradil dlhoročné opory národného tímu Martina Straňovského, Olivera Rábeka, či Patrika Hruščáka.

Veria, že hrať sa bude

Slovensko a Maďarsko ako spoluorganizátori majstrovstiev Európy 2022 nemusia hrať kvalifikáciu a predstavia sa v Euro Cupe spolu s dvoma najlepšími tímami z predchádzajúceho šampionátu Španielskom a Chorvátskom.

Slováci najbližšie nastúpia proti Chorvátom (4. novembra v Bratislave), potom proti Španielom (7. novembra v Llírii pri Valencii.

"Všetko je pripravené. Ešte čakáme na definitívne potvrdenie od kompetentných orgánov, že môžeme zorganizovať zápas s Chorvátskom. Keďže pokračujú aj ligové súťaže v kolektívnych športoch, nemal by s tým byť problém," tvrdí kouč Slovákov.

Nominácia Slovenska

Brankári: Marián Žernovič (FTC Budapešť), Michal Martin Konečný (Tatabánya)

Pivoti: Dominik Kalafut (Nordhorn-Lingen/Nem.), Martin Slaninka (Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (Eger)

Krídla: Lukáš Péchy (Ferndorf/Nem.), Daniel Polák (Šaľa), Tomáš Urban (Emsdetten/Nem.), Dávid Mišových (Modra)

Spojky: Martin Potisk (Eisenach/Nem.), Lukáš Urban (Chartres/Fr.), Jakub Prokop (Budakalász/Maď.), Jakub Mikita (FTC Budapešť), Marek Korbel (Fagaras/Rum.), Branislav Cigáň (Dukla Praha), Tomáš Rečičár (Prešov), Tomáš Tschur (Modra)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Kapitán slovenskej reprezentácie má covid, vypadol z nominácie