Prešov súpera nezaskočil a krok držal iba v úvode. Akoby sme prestali hrať, hovorí tréner

Tréner Prešova Ratko Djurkovič dáva pokyny svojim zverencom.
Tréner Prešova Ratko Djurkovič dáva pokyny svojim zverencom. (Autor: TASR)
TASR|16. okt 2024 o 12:24

Podľa trénera slovenského majstra Ratka Djurkoviča zvíťazilo lepšie mužstvo.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov sa proti švajčiarskemu majstrovi Kadetten Schaffhausen hotovali získať prvé body v C-skupine Európskej ligy EHF, no krok s favoritom držali iba prvých 15 minút.

Potom prevzal iniciatívu súper, ktorý si presvedčivým výkonom do konca prvého polčasu vypracoval základ víťazstva 39:30.

Podľa trénera slovenského majstra Ratka Djurkoviča zvíťazilo lepšie mužstvo, ktoré malo viac využiteľnejších a skúsenejších hráčov.

Prešovčania sa v úvode viackrát dostali do tesného náskoku a pokračovali v tom aj po vyrovnaní hostí na 4:4 a 5:5. Gól Monteira v 16. minúte na 10:9 bol napokon posledný, ktorý znamenal náskok Tatrana.

Hostia šnúrou štyroch gólov otočili na 13:10 a ďalšiu slabšiu pasáž domácich Schaffhausen využil na navýšenie náskoku na šesťgólový rozdiel (17:11).

Ten do konca prvého polčasu ešte upravil na 23:14, čo sa v druhom dejstve ukázalo ako priveľké sústo pre Tatran.

"Do zápasu sme nastúpili so správnou energiou. Mysleli sme si, že môžeme odohrať vyrovnaný zápas, ale po prvých 15 minútach prišli situácie, z ktorých Schaffhausen strieľal ľahké góly, po ktorých naša obrana zostala rozbitá.

Nepomohli sme našim brankárom, ktorí mali v prvom polčase asi iba dva zákroky.

V druhom polčase to súper odohral s rutinou a myslím si, že napokon zvíťazilo lepšie mužstvo. V Európe nie sú ľahkí súperi," pripomenul Djurkovič.

VIDEO: Tréner Djurkovic hodnotí zápas proti Schaffhausenu

Prešovu k prvým bodom v C-skupine nepomohli ani dvaja deväťgóloví strelci - Jorge Filipe Silva Da Fernandes Monteiro a Igor Karlov.

"Nezačali sme zle. Prvých 15 minút sme hrali so súperom vyrovnanú partiu, no potom sme zrazu akoby prestali hrať. Iba sme dostávali góly z protiútokov či do prázdnej brány.

Bolo tam množstvo technických chýb, za ktoré nás trestali gólmi. Dostať ich za polčas 23 je príliš veľa.

V šatni sme sa snažili vyriešiť problémy a chceli sme ísť gól po góle za lepším výsledkom.

Podarilo sa nám znížiť na rozdiel šiestich gólov, ale treba uznať, že hostia boli lepší," poznamenal Karlov.

Prešovčanov hnalo za prvými bodmi aj 2450 divákov domácej Tatran handball aréne, no hráči ich po sľubnom úvode príliš nepotešili.

"Robili sme detské chyby. Prestali sme brániť a aj v bráne to bolo ťažké proti rozbehnutému súperovi.

Dostávali sa na osem metrov bez kontaktu a nemali problém, pritom ich krídla dali tri a pivot iba dva góly.

Všetko ostatné prišlo zo spojok. Vedeli sme síce kam má kto ísť a ako musí brániť, ale v zápase to nevyšlo. Musíme sa z toho poučiť, poskladať si myšlienky a ďalej na sebe pracovať," poznamenal brankár Tatrana Igor Čupryna.

Prešovčania sú po dvoch zápasoch na poslednom štvrtom mieste C-skupiny. Ďalší zápas v EL EHF odohrajú v utorok 22. októbra doma proti Benfice Lisabon.

Tabuľka skupiny C Európskej ligy EHF

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov súpera nezaskočil a krok držal iba v úvode. Akoby sme prestali hrať, hovorí tréner