Hádzaná, Pohár EHF: Šaľa zdolala Kyjev o štyri góly

TASR|8. jan 2006 o 08:41

Šaľa 7. januára (TASR) - Hádzanárky slovenského majstra Slovana Duslo Šaľa zdolali v prvom zápase 3. kola Pohára EHF ukrajinský Spartak Kyjev 28:24. Odveta ...

Šaľa 7. januára (TASR) - Hádzanárky slovenského majstra Slovana Duslo Šaľa zdolali v prvom zápase 3. kola Pohára EHF ukrajinský Spartak Kyjev 28:24. Odveta je na programe v sobotu 14. januára v ukrajinskej metropole.

Nervózne stretnutie začali podstatne lepšie domáce, ktoré sa po dvoch nedovolene zastavených trhákoch Váradyovej a následných úspešných sedmičkách ujali vedenia, ktoré sa neskôr rozrástlo až na 4:0 a 5:1. Ukrajinky však 9-násobného slovenského majstra ďalej príliš nepúšťali, a aj keď v priebehu prvého dejstva zverenky trénerky Dariny Braunovej dvakrát získali až 5-gólový náskok, postupne po vlastných chybách vždy postavili súpera z Kyjeva na nohy. Aj začiatok druhého dejstva vyšiel lepšie Šaliankam a v 35. minúte už vyhrávali o 6 gólov (25:19). V 41. minúte sa na palubovku dostala po takmer dvojročnej pauze dlhoročná opora klubu i reprezentácie Andrea Šalatová, ktorá svoj návrat oslávila aj dvoma gólmi. Jej tímu sa však nepodarilo zvýrazniť svoj odstup a v dramatických záverečných minútach, najmä v dôsledku dvoch vylúčení Halásovej, Spartak zabojoval o lepšie vyhliadky pred domácou odvetou.

Hoci jej zverenky mali minimálne vo dvoch momentoch duelu protivníka už takmer nalomeného, trénerka Šale nebolo s vyýsledkom nespokojná: "Pred zápasom by som takýto výsledok určite brala, ale nakoniec sme mohli zvíťaziť aj výraznejším rozdielom. Ak sa vyvarujeme technických chýb a podáme v odvete disciplinovaný výkon, postup by nám nemusel ujsť, aj keď štyri góly v hádzanej neznamenajú nič." Jej náprotivok Jurij Garkavenko, ktorý na Slovensku na lavičkách mužských i ženských klubov strávil takmer desaťročie tiež naznačil, že partia je stále úplne otvorená: "Káder Šale sa od čias môjho pôsobenia na Slovensku výrazne zmenil a pred stretnutím sme mali len veľmi málo informácií. Oba tímy sú podľa mňa úplne rovnocenné a odveta bude veľmi zaujímavá. Šaľa má viac skúseností z medzinárodných zápasov, moje mladé hráčky, ktorým niečo podobné zatiaľ chýba, často robili chyby."

Šalatová, ktorá dostala šancu v záverečnej dvadsaťminútovke, mala zo svojho návratu pozitívne pocity: "Kondícia chýba a aj technická stránka spracovania lopty, ale časom to všetko príde. Mohli sme vyhrať o viac, aby sme do Kyjeva cestovali s tršku pokojnejším srdiečkom, no teraz to tam bude boj." V bránke Šale niekoľko parádnych zákrokov po dlhom čase opäť slušne zaplnenej Mestskej športovej hale ponúkla veteránka Jana Fabiánová: "Uvidíme, či nám bude stačiť štvorgólový náskok, no ak sa podľa videozáznamu dobre pripravíme, možno to bude nakoniec dosť. Myslím si, že treba robiť viac protiútokov a menej technických chýb. Nemôže sa stávať, aby sme im odovzdávali do rúk lopty." Ďalšia opora slovenského majstra Marcela Vlčková dodala: "Škoda niektorých nepremenených šancí, mohlo to byť o osem, ale aj o dva. Bojovalo však celé družstvo, čo si veľmi cením a myslím, že všetky môžeme byť spokojné."

Slovan Duslo Šaľa - Spartak Kyjev 28:24 (16:12)

Zostava a góly Šale: Fabiánová - Flašková 3, Váradyová 1, Pileková, Csalavová 7, Halásová 7/4, Vlčková 6/2, Fečová 1, Šalatová 2, Gáborová 1, Antalová - najviac gólov Kyjeva: Lajuková 7, Boklaščuková, Radčenková po 6/1. Vylúčenia: 5:2, ČK: Halásová (Šaľa) za tri vylúčenia, 7 m hody: 7/6 - 7/4, rozhodovali: Zvironaš, Mikučionis (obaja Lit.), 1600 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzaná, Pohár EHF: Šaľa zdolala Kyjev o štyri góly