Neúspech proti Belgicku bol posledný. Tréner Kukučka v reprezentácii skončil

Peter Kukučka.
Peter Kukučka. (Autor: TASR)
TASR, SITA|22. mar 2022 o 15:17 (aktualizované 22. mar 2022 o 15:45)

Slováci zlyhali v boji o MS 2023 v hádzanej.

BRATISLAVA. Peter Kukučka už nie je trénerom slovenskej reprezentácie hádzanárov. Výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej ho z funkcie odvolal v utorok 22. marca.

Dôvodom je neúspech národného tímu v 1. kole play off kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta.

Slováci minulý týždeň doma zdolali Belgičanov 28:26, v odvete u súpera však prehrali 26:31 a na šampionát nepostúpili. Informuje o tom oficiálny web SZH.

"S Petrom Kukučkom sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Jeho odvolanie dnes potvrdili jednomyseľne členovia výkonného výboru SZH. Petrovi a celému realizačnému tímu by sme sa chceli poďakovať za vyše dva a pol roka odvedenej práce.

Momentálne pripravujeme novú koncepciu a víziu fungovania reprezentačných družstiev Slovenska na obdobie 2022 - 2026. Následne si zoberieme čas na to, aby sme k tejto koncepcii našli vhodného kandidáta na post reprezentačného trénera mužov," uviedol prezident SZH Jaroslav Holeša.

Tridsaťdeväťročný považskobystrický rodák Kukučka viedol národný tím mužov SR oficiálne od 1. júna 2019, keď vystriedal Dána Heineho Ernsta Jensena.

Najskôr dokončil po svojom predchodcovi neúspešnú kvalifikáciu ME 2020, následne sa mu s reprezentáciou nepodarilo postúpiť z I. fázy kvalifikácie MS 2021.

Nasledovalo účinkovalo slovenské družstvo v Euro Cupe, kde bez bodu obsadilo v kvalitnej konkurencii Španielska, Maďarska a Chorvátska posledné miesto.

Na januárových domácich majstrovstvách Európy 2022 sa v Košiciach Slováci radovali z historicky prvého víťazstva na kontinentálnom šampionáte, keď zdolali Litovčanov 31:26.

Mužstvu sa však nepodarilo postúpiť zo základnej skupiny do hlavnej fázy a v konečnom poradí ME obsadili 18. priečku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Neúspech proti Belgicku bol posledný. Tréner Kukučka v reprezentácii skončil