Fanúšikom ukázal zadok. Svoje konanie ľutujem, odkázal bývalý kouč Prešova

Pavol Jano.
Pavol Jano. (Autor: TASR)
SITA|19. jún 2024 o 17:24

Koučovi zdolaného finalistu sa údajne nepáčilo, že si Pavol Jano zobral oddychový čas tesne pred koncom piateho finále, keď už bolo o výsledku a titule rozohdnuté.

BRATISLAVA. Niekdajší slovenský reprezentant v hádzanej a aktuálne tréner Pavol Jano sa s odstupom času ospravedlnil fanúšikom Považskej Bystrice za to, že po rozhodujúcom piatom finálovom zápase play-off slovenskej extraligy hádzanárov vzplanuli vášne medzi ním na lavičke Tatrana Prešov a trénerom súpera Václavom Strakom.

"Za svoje správanie voči fanúšikom Považskej Bystrice sa chcem aj touto cestou ospravedlniť. Napriek tomu, čo som si z ich strany musel vypočuť v priebehu finálovej série, úprimne toto svoje konanie ľutujem," uviedol v rozhovore pre oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Incident sa udial niekoľko sekúnd po tom, ako Šarišania získali titul v domácom prostredí.

"Hneď po záverečnom hvizde som šiel za trénerom súpera. Chcel som sa mu poďakovať a pogratulovať mu k výkonom jeho mužstva.

Jemu sa nepáčilo, že som tesne pred koncom využil oddychový čas, hoci už bolo o výsledku zápasu rozhodnuté. Zrejme to považoval za provokáciu z mojej strany.

Chcel som dať priestor našim fanúšikom vytlieskať hráčov, chlapcom sa ešte pred vypuknutím osláv poďakovať. Je to relatívne bežné aj v zahraničí. Viacerí ľudia mi po zápase volali, aby som verejne povedal, čo medzi nami odznelo.

Ja si však nemyslím, že je to potrebné. Presné znenie jeho slov som uviedol vo svojom stanovisku disciplinárnej komisii SZH.

Poviem len toľko, že ma jeho slová veľmi nahnevali a urazili. V danej chvíli som to považoval za potrebné riešiť s delegátmi stretnutia, na palubovke bol vtedy aj prezident SZH," ozrejmil Pavol Jano pre slovakhandball.sk.

Prešovčania v sezóne 2023/2024 získali už svoj osemnásty slovenský titul. Na ligový trón sa vrátili po ročnej pauze, vlani vo finále nestačili práve na Považskobystričanov.

V tohtoročnej finálovej sérii u súpera dvakrát prehrali, v domácom prostredí však vždy ťahali za dlhší koniec. Rozhodujúce meranie síl vyhrali 22:16 a celú sériu 3:2 na zápasy.

Napriek zisku titulu Pavol Jano nepokračuje na lavičke Prešovčanov. "Odchádzam s pocitom dobre vykonanej práce. Splnil som nielen klubové ciele, ale aj svoje vlastné," uviedol Jano.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Fanúšikom ukázal zadok. Svoje konanie ľutujem, odkázal bývalý kouč Prešova