ME v hádzanej na Slovensku? Na zápasy budú mať vstup iba zaočkovaní diváci

ME v hádzanej 2020 - ilustračný záber.
ME v hádzanej 2020 - ilustračný záber. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. sep 2021 o 10:48 (aktualizované 7. sep 2021 o 12:51)

BRATISLAVA. Organizátori slovenskej časti majstrovstiev Európy v hádzanej mužov 2022 umožnia vstup na zápasy v Bratislave a Košiciach iba zaočkovaným divákom.

V utorok o tom informoval prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša.

Šampionát sa uskutoční od 13. do 30. januára na Slovensku a v Maďarsku.

"Predpokladáme, že v januári budúceho roka sa budeme nachádzať v covid automate vo farebne inom režime ako teraz, preto sme sa rozhodli pre vstup iba pre zaočkovaných divákov.

Momentálne platná vyhláška nám v takom prípade umožňuje mať plnú kapacitu hál. Navyše, je to veľké medzinárodné podujatie, počas ktorého privítame tímy z dvanástich krajín a chceme, aby bolo bezpečné pre všetkých účastníkov," uviedol Holeša. Rovnaký režim bude platiť aj v dejiskách ME v Maďarsku.

Sú už v záverečnej fáze príprav

Slováci sa v základnej F-skupine v košickej Steel Aréne stretnú s Nórskom, Ruskom a Litvou, na ZŠ Ondreja Nepelu v Bratislave sa bude hrať "déčko" s Nemeckom, Rakúskom, Bieloruskom a Poľskom a aj E-skupina, v ktorej figurujú Španielsko, Švédsko, Česko a Bosna a Hercegovina.

Slovenskí organizátori v utorok spustili predaj denných vstupeniek, doteraz sa lístky predávali iba v balíčkoch.

Vstupenky na dva zápasy základných skupín v jeden deň budú stáť od 29 do 49 eur, na nadstavbovú v Bratislave od 59 do 79 eur.

Na ME 2022 sa druhýkrát v histórii predstaví 24 účastníkov. Žreb ich rozdelil do šiestich skupín po štyroch, prvé dva tímy z každej postúpia ďalej.

Dve šesťčlenné štvrťfinálové skupiny potom budú hostiť Budapešť a Bratislava, v hlavnom meste Slovenska sa v prípade postupu zo základnej skupiny v Košiciach predstaví aj domáca reprezentácia.

Turnaj vyvrcholí záverečnými duelmi v Budapešti. Celkovo bude na programe 65 stretnutí - 30 na Slovensku a 35 v Maďarsku.

Reprezentačný tréner Slovenska Peter Kukučka sa prihovára k hráčom.
Reprezentačný tréner Slovenska Peter Kukučka sa prihovára k hráčom. (Autor: TASR)

Prípravy sú 129 dní pred štartom šampionátu v plnom prúde.

"Sme naozaj už v záverečnej fáze. V októbri čakáme na príchod delegácií jednotlivých tímov, ktoré budú hrať na Slovensku a pozrú si hotely i arény v Bratislave i Košiciach.

Rovnako privítame zástupcov televíznych vysielacích spoločností. Okrem toho dennodenne riešime veci, ktoré máme v rámci manuálu od Európskej hádzanárskej federácie," informoval predseda správnej rady Organizačného výboru EHF EURO 2022 Igor Nemeček.

Hokejové kluby vyšli v ústrety

Haly sú podľa neho pripravené, ale bude ich ešte treba prispôsobiť pre potreby vysielateľov aj po technickej stránke, aby spĺňali všetky podmienky.

"Sú to hokejové haly a v januári je sezóna v tomto športe v plnom prúde, takže sme sa dohodli s bratislavskými klubmi Slovan a Capitals i s hokejistami Košíc, že budú v čase šampionátu trénovať vo vedľajších halách a zápasy budú hrať mimo svojich domovských stánkov.

Verím, že štadióny sa počas turnaja zaplnia, pretože pre nás ako organizátorov predstavuje predaj vstupeniek hlavný zdroj pokrytia rozpočtu ME. Marketingové a televízne práva patria spoločnosti Infront a nie nám, preto veríme aj v podporu z ministerstva školstva pre toto významné podujatie. Chceme, aby bol šampionát úspešný nielen z organizačno-športového, ale aj z finančného hľadiska."

Slovenskí hádzanári sa v rámci prípravy na domáce ME stretnú koncom septembra na trojdňovom zraze, 5. a 6. novembra ich v Topoľčanoch čakajú dva medzištátne duely so Srbskom a krátko pred ME sa 6. a 8. januára stretnú v dvoch zápasoch s Rakúskom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»ME v hádzanej na Slovensku? Na zápasy budú mať vstup iba zaočkovaní diváci