Slováci stratili šancu na priamy postup. Tréneri však vidia progres

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. aug 2021 o 21:30

V semifinále prehrali o sedem gólov.

Majstrovstvá EHF hráčov do 19 rokov

Slovensko - Faerské ostrovy 22:29 (11:15)

Zostava a góly SR: Ch. Bako, Sopka – Plšek 1, Kimák-Fejko, Dudík, M. Antl, Dévai 2, Kolenič 1, Mišových, T. Smetánka 8, Uhriňák, A. Lukačín, Kvaššay, J. Kravčák 5, Surňák 5, Illés.

Rozhodovali: Dojčinov a Gorecov (obaja Bulh.), pok. hody: 6/3 – 2/2, vylúčení: 4:7

VARNA. Slovenskí hádzanári do 19 rokov, prehrali v semifinále majstrovstiev EHF, nižšia kategória kontinentálneho šampionátu, vo Varne s Faerskými ostrovmi 22:29 a prišli o šancu vybojovať si priamy postup do elitnej kategórie.

Zverenci trénerskej dvojice Michal Baran – Tomáš Straňovský nastúpia v nedeľu od 16.00 h v boji o 3. miesto proti zdolanému zo súboja Bielorusko – Česko.

"Myslím si, že môžeme byť pyšní na náš dnešný výkon. Pred zápasom sme si vraveli, že budeme tvrdo pracovať v obrane proti hráčom súpera, ktorí sú silní v súbojoch jedného proti jednému. Chalani do detailov plnili pokyny v defenzíve.

Upozorňovali sme hráčov, že bude dôležité sa presadzovať v ofenzíve, aby sme držali krok s protivníkom. V útoku sme si vypracovali veľa čistých gólových príležitostí, ale brankár súpera mal osemnásť zákrokov, čo bolo rozhodujúce.

V úvode bolo aj pár sporných rozhodnutí arbitrov, Faerčania nám unikli na rozdiel štyroch – piatich gólov a potom sme ich celý čas už len doťahovali. Myslím si, že na chalanoch je vidieť progres od zápasu k zápasu," povedal Baran. 

Informovala o tom stránka Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci stratili šancu na priamy postup. Tréneri však vidia progres