V Iuventa Michalovce začali prípravu, cieľom je hrať v Európe aj na jar

Hádzanárky Iuventy Michalovce.
Hádzanárky Iuventy Michalovce. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
SITA|15. júl 2022 o 11:55

Hádzanárky pôjdu do novej sezóny s obmeneným kádrom i novým trénerom.

MICHALOVCE. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce už začali so spoločnou prípravou na sezónu 2022/2023, v ktorej okrem nadnárodnej WHIL, národného play-off a Slovenského pohára chcú uspieť aj v pohárovej Európe.

V nej sa opäť predstavia v Európskom pohári žien a pri budúcotýždňovom žrebe figurujú medzi nasadenými klubmi druhého kola.

U Zemplínčaniek v medzisezónnom období nastalo niekoľko zmien, okrem čiastočnej obmeny kádra prišlo aj k očakávanej výmene hlavného kouča, Jána Beňadika nahradil Peter Kostka.

"Cieľom pre túto sezónu je prebojovať sa do jarnej časti Európskeho pohára. Iuventa dlhodobo túži po úspechu na európskej scéne, takže určite chceme vylepšiť výsledok z minulej sezóny. Neostáva nám nič iné, len sa čo najlepšie pripraviť na zápasy, ktoré nás v Európe čakajú,“ uviedla športová riaditeľka Iuventy Helena Aspriduová.

Michalovčanky sa do konca júla budú pripravovať v domácich podmienkach, túto fázu ukončia prípravnými súbojmi proti Šali. Nasledovať bude sústredenie v poľskom Lubline, kde tiež Iuventa odohrá turnaj za účasti tímov z Poľska a Ukrajiny. Nasledovať budú turnaje v domácom prostredí a v maďarskej Kisvárde.

Ostrý štart sezóny na hráčky MŠK čaká počas úvodného septembrového víkendu, v sobotu 3. septembra nastúpia v Prahe proti miestnej Slavii.

Káder Iuventy po skončení predchádzajúceho ročníka opustili Nikoleta Trúnková, Ivana Godečová, Adriana Holejová, Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová aj Milica Trifunovičová, všetky prijali ponuky zo zahraničných klubov.

Nahradiť by ich mali pivotky Lucija Humelová a Anastasija Krivokapičová či spojky Cristina Gheorgheová a Andrezza Paizinhová.

"Od pôsobenia v Iuvente očakávam, aby sme sa prebojovali čo najďalej v Európskom pohári. Takisto víťazstvo v domácej súťaži. Mám veľké očakávania od tohto tímu. Je to mladý tím, našla som tu kvalitné zázemie a všetko je dobre organizované. Všetci pracujú tvrdo a dávajú 100 percent do tréningu," povedala rumunská rodáčka Gheorgheová, ktorá reprezentuje Taliansko.

"Myslím si, že budeme na súťaže dobre pripravení, tak prečo nezabojovať aj o víťazstvo v Európskom pohári. Verím v tento tím a som pripravená pomôcť, keďže som tu najstaršia. Verím vo svoje skúsenosti a v to, čo som sa za tie roky naučila, aby som pomohla tomuto tímu k výsledkom, ktoré všetci očakávame a ktoré od nás čakajú aj ostatní," dodala Gheorgheová.

Do tímu sa po materských povinnostiach vrátila spojka Iryna Kompaniecová.

"Mám to nastavené tak, aby som sa vrátila kondične do formy. To je v hádzanej základ. Loptu som v rukách nedržala celý rok. Bude to teda náročný začiatok, ktorý som ešte nikdy nezažila.

Bola som aj zranená, mala ročnú hernú prestávku, ale stále som trénovala. Teraz som však bola úplne mimo všetkého, mimo tímu, sama doma. Nebola som na to zvyknutá. Verím, že to bude fungovať. Hlavné je vidieť svoj cieľ a ísť k nemu krok za krokom. Máme úplne nové družstvo a myslím si, že aj pre našich súperov budeme veľkým prekvapením," poznamenala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V Iuventa Michalovce začali prípravu, cieľom je hrať v Európe aj na jar