Nestačila ani výhra v odvete. Michalovčankám chýbal jediný gól

Iryna Kompaniiecová (v strede) v odvete semifinále Európskeho pohára EHF žien MŠK Iuventa Michalovce - Antalya Konyaalti.
Iryna Kompaniiecová (v strede) v odvete semifinále Európskeho pohára EHF žien MŠK Iuventa Michalovce - Antalya Konyaalti. (Autor: TASR)
TASR|26. mar 2023 o 18:00 (aktualizované 26. mar 2023 o 18:45)

Hádzanárky Iuventy Michalovce končia v semifinále Európskeho pohára EHF.

Európsky pohár EHF - odveta osemfinále

MŠK Iuventa Michalovce - Antalya Konyaalti BSK 33:27 (16:13)

Zostava Iuventy: Mendesová, Jablonská-Bobalová - Hansdottirová, Dvorščáková 3, Štefaniková, Dmytrenková 3, Popovcová 13, Kohučová, Borysevyčová, Wollingerová 4, Radovičová, Kompanijecová 6, Klučková 2, Krivokapičová 2

Najviac gólov Antalye: Aydinová 7, Sahinová 5, Ichnevová 4

Rozhodovali: Schols (Holandsko), Martens (Belgicko), 7 m hody: 5/4 - 4/3, vylúčené: 4:5

/prvý zápas 24:31, do finále postúpila Antalya/

MICHALOVCE. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa neprebojovali do finále Európskeho pohára EHF.

V nedeľňajšom odvetnom semifinálovom zápase zvíťazili doma nad Antalya Konyaalti BSK 33:27, nedokázali však zmazať sedemgólové manko z prvého duelu.

Pred týždňom prehrali na tureckej pôde 24:31.

Iuvente v dramatickom závere chýbal k zmazaniu straty iba jeden gól. Nepomohlo jej ani 13 gólov Martiny Popovcovej.

Antalya narazí vo finále na španielsky klub CB Atletico Guardes.

Hlasy po zápase

Peter Kostka, tréner Iuventy Michalovce: "Tak, ako sme sa cez druhé kolo Pohára EHF dostali úspešnou sedmičkou, tak nám teraz práve tá chýbala k tomu, aby sme sa mohli pobiť o finále v rozstrele. Kľúčový bol prvý polčas prvého zápasu. Sedemgólová strata sa proti takémuto súperovi veľmi ťažko dohaduje. Dnes sme sa dostali do zápasu a v úvode druhého polčasu sme zmazali náskok súpera. Potom sa nám zle odrazila jedna lopta, prehrali sme dva súboje a už sme len doťahovali. Boli sme blízko. Napriek všetkému som na dievčatá hrdý."

Martina Popovcová, krídelníčka Iuventy Michalovce: "V prvom rade chcem povedať, že je to veľká škoda. Mrzí nás to. Prehrať o jeden gól je veľká škoda, mohli sme ísť ďalej. Históriu sme síce písali tak či tak, no verím, že v budúcnosti sa dostaneme ešte ďalej. Každá z nás chcela odohrať čo najlepší zápas a myslím si, že sa nám to podarilo. Nebolo to o poslednej neúspešnej sedmičke. Zápas sme pokojne mohli vyhrať o viac gólov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Nestačila ani výhra v odvete. Michalovčankám chýbal jediný gól