Rozhodol jediný gól. Hádzanári FC Barcelona oslavujú titul v Lige majstrov

Hádzanári FC Barcelona oslavujú titul v Lige majstrov.
Hádzanári FC Barcelona oslavujú titul v Lige majstrov. (Autor: TASR/DPA via AP)
TASR|9. jún 2024 o 20:43

Dánsko tak naďalej čaká na titul v najprestížnejšej európskej súťaži.

KOLÍN NAD RÝNOM. Hádzanári FC Barcelona sa stali víťazmi Ligy majstrov 2023/24, keď vo finále na turnaji najlepších štyroch v Kolíne nad Rýnom zdolali Aalborg HB 31:30.

Katalánsky veľkoklub potvrdil pozíciu historicky najúspešnejšieho klubu v Európe, keď získal rekordný 12. titul a tretí za uplynulé štyri sezóny.

Aalborg neuspel vo svojej druhej finálovej účasti, v roku 2021 podľahol v boji o titul rovnakému protivníkovi. V drese víťazov dal najviac gólov francúzsky reprezentant Melvyn Richardson - 8, keď premenil štyri sedmičky.

Ďalší Francúz na pozícii spojky Dika Mem pridal sedem gólov z hry. Aalborgu nestačilo osem gólov, z toho päť zo sedmičiek, Mikkela Hansena.

Barcelona takmer celý prvý polčas viedla, no maximálne o tri góly. Až v poslednej minúte prvého dejstva sa dánsky klub dostal prvýkrát do vedenia, polčas skončil nerozhodne 15:15.

Mimoriadne vyrovnaný boj pokračoval aj po zmene strán. Katalánci sa k najvyššiemu náskoku o tri góly dostali až štyri minúty pred koncom, no potom hráči dánskeho tímu zvládli presilovku a dotiahli sa na rozdiel jediného gólu.

Desať sekúnd pred koncom mal Aalborg možnosť pripraviť si po tajmaute akciu na vyrovnanie, no nedostal sa k strele z hry a Hansen z deviatky po klaksóne trafil iba brvno.

Dánsko tak naďalej čaká na titul v najprestížnejšej európskej súťaži. Vo finále neuspel zástupca krajiny úradujúcich majstrov sveta po štvrtýkrát v histórii.

Hráči Kielu obsadili konečné 3. miesto. V súboji o bronz zdolali v nemeckom súboji Magdeburg 32:28.

Liga majstrov - Final Four:


Finále:

Aalborg HB - FC Barcelona 30:31 (15:15)

Aalborg: Hansen 8/5, Hoxer 6, Sommer Arnoldsen 6, Björnsen 4, Barthold 2, Vlah 2, Antonsen 1, Nilsson 1

Barcelona: Richardson 8/4, Mem 7, N´Guessan 6, Carlsbogard 2, Frade 2, Gomez Abello 2, Janc 2, Cikuša Jeličič 1, Wanne 1

Rozhodovali: Nikolov a Načevski (Severné Macedónsko). Vylúčení: 3:3, 7m hody: 5/5 - 5/4

Diváci: 19.750

Zápas o bronz:

SC Magdeburg - THW Kiel 28:32 (14:23)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Rozhodol jediný gól. Hádzanári FC Barcelona oslavujú titul v Lige majstrov