Slováci nezískali v Euro Cupe ani bod, Španielov však potrápili

Slovenský krídelník Martin Briatka v zakončení.
Slovenský krídelník Martin Briatka v zakončení. (Autor: El Rotavivo/ twitter)
TASR|1. máj 2021 o 23:58

Víťazmi turnaja sa stali Maďari.

Euro Cup 2021

Španielsko - Slovensko 27:21 (13:10)

Najviac gólov Španielska: Rivera a Guardiola po 5, Cannelas 3.

Zostava a góly SR: Žernovič, Paul - T. Urban 5/3, Hruščák 2, Prokop 1, Kalafut 7, Ďuriš 1, Péchy, Briatka 1, Slaninka, Rečičár, Prokop, L. Urban 3, Macháč 1, Kováčech, Bogár.

Rozhodovali: Freitas, Carvalho (obaja Portug.), vylúčenia: 1:3, 7m hody: 6/2 - 3/3, 500 divákov.

BRATISLAVA. Hádzanári Slovenska zakončili svoje účinkovanie v Euro Cupe sobotňajšou prehrou 21:27 na palubovke Španielska. V šiestich dueloch nezískali ani bod a obsadili poslednú štvrtú priečku.

Miestne úrady povolili vstup do hľadiska pre 500 divákov, tí videli prvé dva góly z rúk slovenského tímu. Kalafut a Prokop zariadili v úvode náskok pre hostí a keď sa v bránke "chytil" ich spoluhráč Žernovič, Slováci viedli nad favoritom 5:3.

Žernovič potom zlikvidoval aj dve sedmičky domácich, napriek tomu sa po zásahu Canellasa dostali Španieli v 19. minúte prvýkrát do vedenia - 7:6. Technické chyby príliš brzdili Slovákov v ofenzíve a do kabín tak išli s trojgólovým mankom.

V druhej časti zverenci Petra Kukučku trojgólovou šnúrou znížili z 10:14 na 13:14, ale so súperom už potom nedokázali držať krok.

Španieli odpovedali piatimi zásahmi v sérii a v 42. minúte si vypracovali rozhodujúci náskok 19:13. Najlepším strelcom Slovenska v zápase bol pivot Dominik Kalafut so siedmimi presnými zásahmi.

Celkový triumf v Euro Cupe si vybojovali hádzanári Maďarska.

V dueli záverečného 6. kola vyhrali v sobotu priamom súboji o prvenstvo doma nad Chorvátskom 26:22 a už nemôžu prísť o prvé miesto, keďže majú s Chorvátmi lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov.

Hlasy po zápase (zdroj: SZH):

Peter Kukučka (tréner SR): „Musím vysloviť spokojnosť s prístupom chalanov nielen v tomto zápase. V bránke nás veľmi podržal Majo Žernovič, v obrane sme si tiež počínali veľmi solídne, najmä pri hre šiestich na šiestich. Trochu sme mali problém v útoku, či už na vysunutú alebo agresívnu 0-6, z čoho pramenili naše technické chyby a veľa ľahkých gólov v našej sieti.

Škoda, že sme sa niekedy prezentovali trochu zbytočne s prehnaným rešpektom, ale chlapcom som poďakoval za výkon. Určite si to zaslúžili. Myslím si, že dnes bolo v hre z nášho pohľadu ešte viac. Som však spokojný a zároveň rád, že sme nadviazali na štvrtkové vystúpenie v Chorvátsku.“

Dominik Kalafut (pivot a najlepší strelec SR): „Mali sme nabitý program a cítili sme už ťažšie nohy, ale myslím si, že sme odohrali na pôde úradujúcich európskych šampiónov dobrý zápas. Bol to pekný zážitok. Celé stretnutie výborne chytal "Žerko" v bránke.

Hrali sme veľmi dobre v obrane, pri hre šesť na šesť sa proti nej Španieli trápili. V útoku sme však robili technické chyby, ktoré hráči súpera potrestali gólmi z protiútokov. Prehrali sme o šesť gólov, ale myslím si, že to dnes nemuselo byť až takým rozdielom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci nezískali v Euro Cupe ani bod, Španielov však potrápili