Hadamczik nechce Vůjtkovi uvoľniť hráčov na reprezentačný kemp

Vladimír Vůjtek musí hneď na začiatku svojho pôsobenia pri českej reprezentácii riešiť nepríjemnosti.
Vladimír Vůjtek musí hneď na začiatku svojho pôsobenia pri českej reprezentácii riešiť nepríjemnosti. (Autor: SITA)
TASR|22. júl 2015 o 15:12

Narušilo by to celý proces. V čase, keď hráme zápasy, príde k vytrhnutiu dvoch hráčov na štyri dni, vraví bývalý reprezentačný tréner Alois Hadamczik.

PRAHA. Vladimír Vůjtek musí hneď na začiatku svojho pôsobenia pri českej reprezentácii riešiť nepríjemnosti. Alois Hadamczik ako kouč Komety Brno mu nechce uvoľniť dvoch útočníkov na blížiaci sa letný kemp.

Kemp bude prvou akciou národného tímu v novej sezóne. Uskutoční sa od 29. júla do 1. augusta v Jihlave. Bývalý tréner slovenskej reprezentácie doň pozval dokopy dvadsaťštyri hokejistov.

Cieľom akcie je vyskúšať nových adeptov. Hadamczik však nechce ani počuť o uvoľnení mladých útočníkov Jana Káňu a Tomáša Vondráčka. Plánuje ich radšej na ľade otestovať sám.

sweden_ice_hockey_worlds-59c682b7cada40b_r192_res.jpeg

Alois Hadamczik v minulosti viedol národný tím Česka. FOTO - SITA/AP.

Kometa skladá ambiciózne mužstvo, v ktorom bude tvrdý boj o miesta v útoku. Týka sa aj Káňu s Vondráčkom. V dňoch, keď sa bude v Jihlave trénovať, by mali hrať za Brno prípravné stretnutia v Olomouci a Třebíči.

"V tomto čase je prvoradá zodpovednosť voči klubu v podobe získania čo najvyššej výkonnosti. Narušilo by to celý proces. V čase, keď hráme zápasy, príde k vytrhnutiu dvoch hráčov na štyri dni," uviedol pre iSport.cz Hadamczik.

Vůjtek je prekvapený, že niekto nemá záujem na tom, aby jeho hráči nasali reprezentačnú atmosféru. "Národný tím bol vždy najvyššie. Kemp sa koná v dobe, keď kluby začínajú, nemôže to ovplyvniť ich záverečnú prípravu. Zídeme sa šesť týždňov pred štartom ligy. Námietka je absolútne neopodstatnená," reagoval Vůjtek.

_ifr6065_r3424_res.jpg

Vladimír Vůjtek už musí riešiť nepríjemnosti. FOTO - SITA.

V extraligovej prihláške musia všetky české kluby podpísať bod, že budú hráčov púšťať na akcie pod zväzovou hlavičkou. Nikto iný okrem Brna vynechanie svojich hokejistov z kempu nežiada.

Kometa už požiadala zväz, aby im Vůjtek vyhovel a s vytypovanými útočníkmi nepočítal. "Je to názor celej Komety," vyhlásil Hadamczik. V minulosti takisto stál na českej reprezentačnej striedačke.

"Organizátori sústredenia by sa mali zamysleť, či to nie je celé iba o vynaložených prostriedkoch," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Hadamczik nechce Vůjtkovi uvoľniť hráčov na reprezentačný kemp