Grosjean: Haas je jedným z najlepších monopostov, v akom som sedel

Romain Grosjean absolvoval s novým tímom skvelú premiéru.
Romain Grosjean absolvoval s novým tímom skvelú premiéru. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. apr 2016 o 15:05

Hneď pri premiére tímu dokázal bodovať. Na Veľkej cene Austrálie skončil na šiestom mieste. Romain Grosjean si pochvaľuje monopost VF-16.

SACHÍR. Zdá sa, že Romain Grosjean urobil dobre, keď pred touto sezónou prestúpil v rámci formuly 1 z Lotusu do nového tímu Haas. O monoposte VF-16 vyhlásil, že je jedným z najlepších, v akom kedy jazdil.

Na úvodnej Veľkej cene Austrálie v Melbourne obsadil pri debute amerického zoskupenia šieste miesto a získal preň prvých osem bodov. Naposledy sa podarilo pri premiére v F1 bodovať Toyote v sezóne 2002.

"Bol to skvelý debut. Lepší, než sme očakávali," cituje Grosjeana portál ESPN.

"Bolo dobré pre efjednotku, že prišiel nový tím a ukázal, že je možné získať body už v prvých pretekoch. Pre všetkých mojich chlapcov a každého, kto tvrdo pracoval v posledných mesiacoch, to bolo veľké morálne povzbudenie a potvrdenie, že naše auto je pravdepodobne jedno z najlepších, v akom som kedy sedel."

V nedeľu 3. apríla sú na programe druhé preteky sezóny v bahrajnskom Sachíre. Francúzsky pilot varuje, že počas roka môžu nastať vzostupy a pády a nie vždy sa tímu podarí bodovať.

"Ešte je tu priestor na učenie, môžeme byť lepší v mnohých veciach. Nehovorím, že tento víkend budeme v prvej päťke. Tvrdím, že tím je v začiatkoch, ale máme veľký potenciál," dodal dvadsaťdeväťročný bývalý jazdec Renaultu a Lotusu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Grosjean: Haas je jedným z najlepších monopostov, v akom som sedel