Gregor Herb od stretu s Petrom Knížem očakáva ´vzrušujúci zápas´

Adrián Mečiar|25. jún 2018 o 02:00

Súčasťou štvrtkového turnaja je i duel Petra Knížeho s Gregorom Herbom.

XFN sa už tento štvrtok vráti do O2 arény. Najväčšia hala v Čechách bude hostiť galavečer, ktorého vyvrcholením bude očakávaný súboj medzi Karlosom  Vémolom a Patrikom Kinclom.

To však nebude to jediné, čo turnaj ponúkne. Tešiť sa môžeme na zaujímavú štartovku, ktorej súčasťou je i duel Petra Knížeho s Gregorom Herbom.

Zatiaľ čo ´Monster´ naposledy stál v klietke v decembri, keď bol v akcii pri premiérovej návšteve XFN v O2 aréne, pre jeho nemeckého súpera s prezývkou ´Bulldozer´ pôjde o prvý zápas od 7. decembra 2015, kedy si v Španielsku poradil s Reinaldom da Silvom.

Hoci sa v kariére 40-ročného Nemca jedná o dosiaľ najdlhšiu prestávku medzi zápasmi, Herb nám prezradil, že za tým nie je nič ´špeciálne´. „Moja pauza alebo rozhodnutie opäť zápasiť nemajú žiaden špeciálny dôvod. Jednoducho zápasím vtedy, keď cítim, že to chcem.“

Herbov posledný zápas síce prebehol pred viac ako dvoma rokmi, no to neznamená, že skúsený veterán, ktorý zápasil už v 14 krajinách sveta, celý ten čas oddychoval. To ani náhodou.

Herb je hlavným koučom gymu Fight Bros Freiburg, kde trénuje v podstate na dennej báze. „Je to môj život. Neustále trénujem. Cítim sa výborne, na zápas som skvele pripravený.“

Duel s Petrom Knížem by mal ponúknuť skutočne zaujímavý súboj dvoch grapplerov. Herb vlastní čierny pás v BJJ, kdežto Kníže je bývalým majstrom Českej republiky v džude.

Sám Herb očakáva divácky atraktívny súboj. „Viem, že (Kníže) má za sebou slušnú kariéru v MMA a tiež, že základy má v džude. Myslím, že vytvárame zaujímavý matchup. Preto očakávam vzrušujúci zápas.“

Turnaj XFN: Back to the O2 aréna, ktorého súčasťou je i tento duel, budú vysielať televízie O2 TV Sport a Dajto.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Gregor Herb od stretu s Petrom Knížem očakáva ´vzrušujúci zápas´