Graňák prestúpil do Švajčiarska, vo Švédsku dostával málo priestoru

Dominik Graňák mení klub, bude pôsobiť vo Švajčiarsku.
Dominik Graňák mení klub, bude pôsobiť vo Švajčiarsku. (Autor: TASR)
TASR|5. jan 2015 o 02:04

Nebudeme v tíme držať hráča, ktorý nie je spokojný, hovorí generálny manažér Linköpingu.

FRIBOURG. Slovenský hokejista Dominik Graňák prestúpil z Linköpingu do HC Fribourg-Gotteron. Podľa slov generálneho manažéra švédskeho tímu Fredrika Emvalla nebol spokojný so svojím časom stráveným na ľade.

Vo Švajčiarsku sa dohodol na kontrakte do konca sezóny. Po absolvovaní lekárskych testov by sa mohol v drese Fribourgu predstaviť už v piatkovom dueli proti Bielu.

Tridsaťjedenročný slovenský reprezentant absolvoval náročné leto, počas ktorého sa sústredil výlučne na doliečenie niekoľkých nepríjemných zranení.

Pripravoval sa s juniormi

V úvode ročníka sa pripravoval s extraligovým výberom HK Orange 20. Do zápasového kolotoča naskočil až v polovici novembra - v drese Linköpingu.

Za švédsky tím odohral 16 stretnutí. Strelil jeden gól a pripísal si dve asistencie. V priemere strávil na ľade 17:27 minúty.

"S Dominikom sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Bol toho názoru, že na ľade dostával málo priestoru," povedal pre oficiálny web Emvall.

"Nebudeme v tíme držať hráča, ktorý nie je spokojný. Preto sme spoločne s Dominikom dospeli k tomuto rozhodnutiu."

K mužstvu Fribourgu by sa mal Graňák pripojiť po absolvovaní povinnej lekárskej prehliadky.

Mohol by nastúpiť už v piatok

"Ak budú všetky administratívne náležitosti vyriešené včas, Graňák môže nastúpiť už v piatok proti Bielu," uvádza sa na webe švajčiarskeho klubu.

Skúsený obranca odohral v minulosti päť sezón v najvyššej českej súťaži v drese Slavie, tri vo Švédsku za Färjestad či Rögle. Následne pôsobil štyri roky v KHL.

S Dinamom Moskva zodvihol dvakrát nad hlavu Gagarinov pohár. A v zbierke úspechov na klubovej úrovni má aj švédsky majstrovský titul s Färjestadom a český so Slaviou.

Výraznú stopu zanechal aj v reprezentačnom drese Slovenska, v ktorom absolvoval deväť svetových šampionátov. Bol členom strieborného tímu z MS 2012 v Helsinkách.

Tam si však v dueli základnej fázy proti Švajčiarsku (1:0) privodil spoločne s Marcelom Hossom zlomeninu ruky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Graňák prestúpil do Švajčiarska, vo Švédsku dostával málo priestoru