Grajciar prestúpil do Sparty Praha

Peter Grajciar pôsobil v Čechách v drese Slavie Praha.
Peter Grajciar pôsobil v Čechách v drese Slavie Praha. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. júl 2011 o 15:53

Slovenský futbalový reprezentant Peter Grajciar sa dohodol na spolupráci s českým klubom AC Sparta Praha.

PRAHA. Slovenský futbalový reprezentant Peter Grajciar sa dohodol s funkcionármi českej Sparty Praha na štvorročnej spolupráci. Podľa slov 27-ročného stredopoliara najdôležitejšiu úlohu pri jeho transfere zohral fakt, že jeho predchádzajúci zamestnávateľ Konyaspor v minulom ročníku opustil najvyššiu tureckú súťaž.

"V prvom rade môžem potvrdiť, že som sa so Spartou dohodol na štvorročnej zmluve. Ešte som síce nepodpísal kontrakt, ale nestojí tomu nič v ceste. Vybavím si nejaké veci v Turecku, v stredu ráno podpíšem ukončenie zmluvy s Konyasporom a popoludní by som mohol odletieť na Slovensko. Vo štvrtok by som mal už naživo sledovať zápas Sparty proti FK Sarajevo v Európskej lige UEFA," povedal v rozhovore pre agentúru SITA autor ôsmich gólov v minulej sezóne najvyššej tureckej súťaže.

"V Konyaspore sme boli piati cudzinci, čo je na druholigový klub v Turecku veľký počet. Mal by som to tam ťažké, preto som sa po konzultácii s rodinkou rozhodol odísť. Dôležitú úlohu zohralo aj to, že nevlastný syn Simon nastupuje od septembra do školy a my budeme bližšie k rodnej krajine. V Prahe máme veľa známych a priateľov, už sa na nich všetkých veľmi teším."

Grajciar už má skúsenosti s českým futbalom. Dvadsaťsedemročný rodák zo Zvolena v pôsobil v rokoch 2008 - 2010 v Slavii Praha, teda v kádri konkurenčného mestského rivala svojho budúceho zamestnávateľa. "Uvažoval som aj nad tým, ako to prijmú fanúšikovia Slavie. Myslím si, že niektorí mi to budú vyčítať, ale mali by pochopiť, že to je moja práca. Futbal živí mňa i moju rodinu, som profesionál, preto som zobral tú ponuku. Navyše, Sparta je kvalitné mužstvo, vždy hrá o špicu v českej súťaži a pohárové miestenky do Európy. Sledoval som pozorne na internete dianie v českom futbale aj v minulej sezóne. Myslím si, že keby sa hrali ešte nejaké dve - tri kolá, Sparta by napokon získala ligový titul," vyhlásil Peter Grajciar.

"Zošívaní" skončili v minulom ročníku Gambrinus ligy na druhom mieste za majstrovskou Plzňou a vo štvrtok sa predstavia v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2011/2012 v domácom prvom zápase proti FK Sarajevo. Dvojnásobný slovenský reprezentant Grajciar podpíše zmluvu so "zošívanými" v piatok po absolvovaní vstupnej lekárskej prehliadky.

Nachádzate sa tu:
Domov