Gombos postúpil do štvrťfinále Slovak Open, vyradil Horanského

Gombos na Slovak Open postúpil do štvrťfinále.
Gombos na Slovak Open postúpil do štvrťfinále. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. nov 2014 o 16:20

V ďalšej fáze nastúpi slovenský tenista proti Uzbekovi Farrukhovi Dustovovi, ktorý vyradil nasadenú jednotku turnaja.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open.

V 2. kole zdolal na centri v NTC svojho krajana Filipa Horanského za 64 minút v dvoch setoch 6:3, 6:4. Jeho štvrťfinálovým súperom bude v piatok Uzbek Farrukh Dustov, ktorý v úvodnom kole vyradil najvyššie nasadeného Čecha Jiřího Veselého.

Očakával veľké derby

Slovenský daviscupový reprezentant rovnako ako v úvodnom zápase proti Bosniakovi Damirovi Džumhuroví ťažil z kvalitného podania. V prvom sete za stavu 2:1 prelomil Horanského servis.

V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Gombos má v Bratislave už istú prémiu 2480 eur a 20 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

"Očakával som veľké derby, vždy je to náročné hrať so súperom, ktorého dobre poznám, sme kamaráti, spolu trénujeme. Do zápasu som šiel s tým, že musím hrať svoju hru, usiloval som sa nadviazať na formu z predchádzajúceho zápasu."

"Dobre som podával, bol som dobrý vo výmenách od základnej čiary, nerobil som zbytočné chyby. Pomohli mi dva brejky a to že som si udržal servis," povedal pre oficiálnu stránku turnaja Gombos.

Pozná ho z tréningov

Na bratislavský turnaj sa špeciálne pripravoval, vynechal challenger v Ženeve. Na otázku, či myslí aj na turnajový titul v Bratislave, odpovedal tradične:

"Sústredím sa na každý ďalší zápas, teraz na štvrťfinále s Dustovom. Poznám ho zo spoločných tréningov i z turnajov, na ktoré chodíme. Je to nepríjemný hráč, očakávam, že v zápase bude málo výmen, dôležité bude, aby som si udržal servis a robil tlak pri returne."

Slovak Open - dvojhra - 2. kolo

Norbert GOMBOS (SR) - Filip HORANSKÝ (SR) 6:3, 6:4

Lukáš Lacko (SR-2) - Jürgen Melzer (Rak.) 3:6, 6:3, 7:6 (1) za 109 minút

Iľja Marčenko (Ukr.) - Viktor Troicki (Srb.-8) 6:4, 6:2

Farruch Dustov (Uzb.) - Michal Przysiezny (Poľ.) 6:4, 6:4

Jimmy Wang (Taiw.) - Adam Pavlásek (ČR) 6:4, 6:3

Štvorhra - štvrťfinále:

Norbert GOMBOS, Adam Pavlásek (SR/ČR) - Jimmy Wang, Dudi Sela (Taiw./Izr.) 5:0 - skreč, Ante Pavič, Mate Pavič (Chor.) - František Čermák, Jonathan Erlich (2-ČR/Izr.) 6:7 (6), 6:4, 10:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos postúpil do štvrťfinále Slovak Open, vyradil Horanského