Pokoril Woodsov rekord, rozplakal sa a nevedel hovoriť. Johnson kraľoval v Auguste

Dustin Johnson so zeleným sakom pre víťaza.
Dustin Johnson so zeleným sakom pre víťaza. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. nov 2020 o 12:05

Dustin Johnson sa dočkal triumfu na Magnolia Lane.

AUGUSTA. Osemdesiaty štvrtý ročník golfového turnaja Masters bol v mnohých ohľadoch špecifický.

Prvýkrát sa konal v jeseni a nie na jar a nový šampión Dustin Johnson utvoril rekord podujatia s počtom úderov 268, a teda dvadsiatimi údermi pod par.

Prekonal rekord Tigera Woodsa

Takýto skvelý výsledok víťaza sa na Magnolia Lane v Auguste dosiaľ nikdy nezrodil. A svetová jednotka konečne ovládla aj najväčší svetový turnaj.

"Vždy som túžil získať zelené sako miestneho víťaza. Teraz ho konečne mám na sebe. Bol som v napätí až do samého konca," nadšene rozprával víťaz Dustin Johnson.

"Koľko úderov bol predchádzajúci rekord? Devätnásť pod par ihriska? Ani neviem, len som veľmi chcel zvíťaziť a to bez stresu pri záverečných úderoch. Masters považujem za najväčší turnaj spomedzi všetkých veľkých," dodal.

Držiteľmi rekordu osemnástich úderov pod par ihriska boli doteraz Tiger Woods a Jordan Spieth.

Dojatý víťaz po dekorovaní nevedel v sebe potlačiť slzy a dokonca mal problémy s rečou. Amanda Balionisová z televízie CBS sa niekoľkokrát snažila z neho dostať prvé reakcie, ale išlo to len veľmi ťažko.

"Ospravedlňujem sa, ale ťažko sa mi rozpráva. Nikdy predtým som nemal problém s udržaním pozornosti, ale teraz som trochu mimo," podotkol nový šampión.

Triumfoval mesiac po korone

Tridsaťšesťročný Johnson skončil vlani v Auguste druhý a aktuálne do záverečného kola prišiel s náskokom piatich úderov pred Austrálčanom Cameronom Smithom a Kórejčanom Sung Jae-insom. Napokon si tento solídny náskok aj udržal.

Päťnásobný šampión Masters a zároveň obhajca Američan Tiger Woods skončil až na 38. mieste.

Johnson si doprial 24. triumf v rámci série turnajov PGA Tour a tiež hlavnú prémiu 2 milióny dolárov. Na podujatiach elitnej kategórie Major sa predtým tešil iba raz, v roku 2016 ovládol US Open.

Jeho súčasný úspech je o to cennejší, že ho dosiahol mesiac po nákaze koronavírusom a absolvovaní povinnej karantény s obmedzenými možnosťami na tréning.

"Už som pomaly neveril, že môžem vyhrať veľký turnaj typu Major. Teraz som si dokázal, že stále na to mám," doplnil Johnson, ktorý sa stal prvýkrát svetovou jednotkou v roku 2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Pokoril Woodsov rekord, rozplakal sa a nevedel hovoriť. Johnson kraľoval v Auguste