Ginobilimu nevadí, že nenastupuje v základnej zostave

TASR|10. jún 2007 o 12:41

San Antonio 10. júna (TASR) - Basketbalistovi San Antonia Spurs Manu Ginobilimu nevadí, že v klube zámorskej NBA pravidelne nenastupuje v základnej zostave.

Ginobili v prvom finálovom zápase NBA medzi San Antoniom a Clevelandom (85:76) nastrieľal 16 bodov. Spolu s Timom Duncanom a Tonym Parkerom tvorí najúdernejšiu ofenzívnu silu Spurs. "Dáva tímu úplne inú dimenziu a celkom nový vzhľad. Práve tieto prvky z lavičky skutočne pomáhajú tímu víťaziť," povedal Daniel Gibson z Clevelandu.

Tréner Gregg Popovich presunul Ginobiliho na lavičku počas sezóny s nádejou, že tak získa väčší prínos pre tím od striedajúcich hráčov. "Hráči z lavičky toho moc nepredvádzali. Myslel som si, že bude lepšie, keď v základnej zostave bude Michael Finley alebo Brent Barry," zdôvodnil svoj krok Popovich. "Navyše mám šťastie, že Manu je typom človeka, ktorému na srdci leží záujem tímu. Samozrejme, že by radšej začínal, ale pre tím urobí čokoľvek. Navyše to spraví ako najlepšie vie a nebude sa pritom sťažovať."

Spurs po Zápase hviezd a trénerovej rošáde vyhrali 23 z 29 stretnutí. "Nebolo to ťažké. Keď mi to oznámil, bez problémov som to vzal na vedomie," skonštatoval Ginobili, ktorý pôsobí v Spurs piaty rok. "Veľa sa toho pre mňa nezmenilo. Snáď iba to, že nehrávam prvých päť minút. Je mi jasné, že aj keď hrám od začiatku, nie som basketbalista, ktorý strávi na palubovke 38 či 40 minút. Takže môj priemerný čas na ihrisku sa neznížil. Naďalej hrám záverečných päť až šesť minút a som dôležitou súčasťou klubu."

Argentínsky basketbalista bol finalistom v boji o ocenenie pre najlepšieho náhradníka, no cenu napokon získal Leandro Barbosa z Phoenixu. Iba ten má spomedzi hráčov, ktorí do väčšiny stretnutí nastúpili z lavičky, lepšiu streleckú bilanciu. Ginobili zaznamenal v základnej časti v priemere na zápas viac ako 16 bodov, Barbosa 18. Argentínčan si drží strelecký štandard i v play off, počas ktorého nastrieľal priemerne 16,4 bodu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ginobilimu nevadí, že nenastupuje v základnej zostave