Giggs už prekonal aj Sira Bobbyho Charltona

Ryan Giggs.
Ryan Giggs. (Autor: SITA)
SITA|7. mar 2011 o 15:29

Ryan Giggs je suverénnym lídrom v počte súťažných zápasov v drese "červených diablov", momentálne ich má na konte 864.

Giggs je suverénnym lídrom v počte súťažných zápasov v drese "červených diablov", momentálne ich má na konte 864.

MANCHESTER. Futbalový krídelník anglického Manchestru United Ryan Giggs v nedeľu prekonal ďalší z klubových rekordov, proti FC Liverpool (1:3) nastúpil na ligový duel s poradovým číslo 607, čím sa v historických ukazovateľoch posunul pred legendárneho Sira Bobbyho Charltona.

Tridsaťsedemročný Walesan je zároveň v ohľade získaných trofejí (28) najúspešnejším hráčom v dejinách anglického futbalu a ako jediný sa môže pochváliť gólovou produkciou vo všetkých ročníkoch Premier League od jej založenia v sezóne 1992/1993.

Giggs je suverénnym lídrom v počte súťažných zápasov v drese "červených diablov", momentálne ich má na konte 864. Rodák z Cardiffu je i autorom najrýchlejšieho gólu v histórii United, v novembri 1995 rozvlnil sieť Southamptonu už po pätnástich sekundách.

Zariadil to Kuyt

Prestížny nedeľňajší duel Premier League vyhral Liverpool, ktorý zdolal United pohodlne 3:1. O všetky tri góly domácich sa postaral Holanďan Dirk Kuyt, výrazný podiel na víťazstve "The Reds" však mal pracovitý Luis Suárez.

Čestný zásah "červených diablov" zaznamenal v nadstavenom čase striedajúci Javier Hernández.

Liverpoolu patrí v tabuľke šiesta priečka, Manchester je stále s trojbodovým náskokom prvý, druhý FC Arsenal však má zápas k dobru.

Kým FC Liverpool sa pomaly šplhá na priečky znamenajúce budúcosezónnu účasť v európskych pohárových súťažiach, United v jednom týždni podľahli hneď dvom klubom z tradičnej veľkej štvorky - okrem LFC bol nad sily Manchestru i FC Chelsea.

Zápas Liverpoolu s Manchestrom United

Ferguson nekomunikuje

"Všetci fanúšikovia FC Liverpool mali krásny deň. Moji zverenci podali výborné výkony, nechali na ihrisku srdce a môžu byť na seba hrdí. Dirk dal tri góly a budú mu patriť titulné stránky, fantasticky hral Luis Suárez a nikto nešiel pod svoje možnosti. Víťazstvo nad Manchestrom United je dôležité pre naše sebavedomie, chceme sa v tabuľke posunúť ešte vyššie," povedal po zápase tréner domáceho tímu Kenny Dalglish.

Kouč Man United Sir Alex Ferguson odmietol komunikovať s médiami, po prehre s Chelsea totiž kritizoval výkon arbitra Martina Atkinsona a hrozí mu disciplinárny trest a dištanc.

Jediný, kto po zápase s Liverpoolom prelomil bariéru mlčania, bol obranca Rio Ferdinand. Ten v krátkom odkaze na sociálnej sieti Twitter konštatoval: "Zlý zápas dnes, žiadne ospravedlnenie".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Giggs už prekonal aj Sira Bobbyho Charltona