Gereková je jednou z viceprezidentiek SZB, bude zastupovať záujmy športovcov

Janka Gereková je členkou Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, v minulosti TJ Tesla Liptovský Hrádok
Janka Gereková je členkou Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, v minulosti TJ Tesla Liptovský Hrádok (Autor: (TASR))
SITA|8. okt 2016 o 18:38

Najvyšší výkonný orgán už nemá dvanásť členov, ale šesť.

BANSKÁ BYSTRICA. Na II. mimoriadnom valnom zhromaždení Slovenského zväzu biatlonu (SZB), ktoré sa uskutočnilo v sobotu v Banskej Bystrici, si delegáti zvolili šiestich viceprezidentov zväzu, ktorí sa zároveň stali členmi prezídia.

Doposiaľ mal najvyšší výkonný orgán dvanásť členov. Po novom ich bude iba šesť.

"Som rád, že delegáti si týchto členov prezídia a zároveň viceprezidentov SZB zvolili už v prvom kole. Každý zvolený kandidát dostal nadpolovičnú väčšinu prítomných delegátov. Podľa delegačného kľúča mohlo byť prítomných až 131 delegátov, hlasovacie právo využilo 87 z nich," uviedol prezident SZB Tomáš Fusko.

Viceprezidentom pre šport sa stal biatlonový tréner Pavel Kobela. Viceprezidentom pre technické záležitosti bude Ondrej Kosztolányi a viceprezidentom pre marketing a ekonomiku Michal Baka.

Delegáti zvolili za viceprezidenta pre mládež reprezentačného trénera kadetov Petra Kazára a za viceprezidenta pre iné formy biatlonu Dušana Šimočka. Ten v apríli kandidoval na post prezidenta SZB.

V prezídiu bude sedieť a hájiť záujmy biatlonistov aj Jana Gereková. Tá sa stala viceprezidentkou pre športovcov, ide o novú funkciu.

"Som rád, že hlasovanie prebehlo hladko a dokázali sme upraviť i stanovy SZB. Niektoré veci totiž neboli v súlade s novým zákonom o športe, takže sme ich jasnejšie špecifikovali," prezradil Tomáš Fusko.

Delegáti II. mimoriadneho valného zhromaždenia SZB upravili stanovy tak, aby športovci mali právo zvoliť si delegáta na valné zhromaždenia. Jasnejšie naformulovali i samotný delegačný kľúč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Gereková je jednou z viceprezidentiek SZB, bude zastupovať záujmy športovcov