Georges St-Pierre stále nevie, či sa ešte niekedy znova postaví do klietky

Adrián Mečiar|18. okt 2018 o 02:00

GSP ešte nevie, či bude znova bojovať, no ak sa tak stane, kanadská legenda má záujem o súboj s Khabibom Nurmagomedovom.

Ubehol už takmer rok od momentu, kedy sa Georges St-Pierre po 4-ročnej pauze vrátil do oktagonu, aby v Madison Square Garden čelil vtedajšiemu šampiónovi strednej váhy Michaelovi Bispingovi.

Legendárny GSP v MSG zdolal Bispinga, ktorého v treťom kole uškrtil rear-naked chokeom. St-Pierre sa však krátko po výhre vzdal získaného opasku, pretože mu diagnostikovali chorobu nazývanú kolitída, ktorá mu na nejaký čas opäť zabráni vstupu do klietky.

St-Pierre ani po roku nevie, či ešte niekedy bude znova zápasiť. Liečba kolitídy je síce na dobrej ceste a GSP sa cíti dobre, no svoje zdravie považuje za najväčšiu prioritu. „Mojou najväčšou prekážkou sú symptómy kolitídy. Musím najskôr ukočniť liečbu. Keď sa zbavím tohto, potom môžem premýšľať nad mojím rozhodnutím. V tomto momente nie som pripravený znova zápasiť. Po mentálnej stránke, práve teraz bojovať nechcem," priznal St-Pierre v tohtotýždňovej epizóde relácie Ariela Helwaniho na ESPN.

Kolitída bude zrejme sprevádzať Kanaďana až do konca života. St-Pierre ale vraví, že ak ustúpia príznaky tejto choroby, potom vlastne ani nebude pociťovať, že touto chorobu trpí. „Ak prejdú symptómy, ako by som žiadnu kolitídu ani nemal."

To znamená, že po zdravotnej stránke by mohol byť GSP už o niekoľko mesiacov pripravený na ďalší zápas. Avšak St-Pierre tvrdí, že v tejto chvíli si vôbec nie je istý tým, či sa ešte niekedy postaví do oktagonu. „Motivácia už u mňa nie je taká ako predtým. Už ma nezaujíma vybojovanie si titulovej šance, vyčistenie celej divízie. S tým som už skončil. Úspešne som to robil celé roky."

„Teraz sa nachádzam v pozícii, kedy chcete skúšať nové veci. To je dôvod, pre ktorý bol pre mňa zápas s Michaelom Bispingom iný. Bol to superfight. To je to, čo hľadám."

Bývalý dlhoročný kráľ welterovej váhy a tiež bývalý šampión strednej váhy má v hľadáčiku jeden veľmi konkrétny superfight. St-Pierre by sa rád stretol s aktuálnym šampiónom ľahkej váhy, ktorý v 27 profesionálnych zápasoch nespoznal premožiteľa. „Najviac ma zaujíma dokázať niečo, čo sa doposiaľ ešte nikomu nepodarilo. Keď ľudia tvrdia, že to nedokážem a podceňujú ma. Je to skvelý šampión a nemyslím si, že je tu iný zápas, ktorý by môjmu odkazu dal toľko, čo práve tento duel."

St-Pierre zdôraznil, že mu viac nejde o peniaze a finančne je zabezpečený do konca života. Definitívne sa rozhodne budúci rok, pravdepodobne v prvej polovici roka 2019. Buď ho čaká príprava na ďalší zápas, alebo oznámenie oficiálneho ukončenia kariéry. „Som zabezpečený. Mám rozbehnuté viaceré projekty, viacero spoločností. Keď sa bavíme o peniazoch, tie nepotrebujem. Zo športu som odišiel na vrchole, zdravý a chcem, aby to platilo aj naďalej."

„Tá moja súťaživá časť chce, aby som pokračoval, no musím počúvať logiku. Návrat musí stáť za to."

GSP okrem toho prezradil, že UFC mu opäť ponúklo duel s Nateom Diazom, ktorý znova odmietol, pretože tento súboj pre neho nie je lákavý. Môže mu toho totiž vziať viac ako dať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Georges St-Pierre stále nevie, či sa ešte niekedy znova postaví do klietky