Gebrselassie chce späť svetový rekord v polmaratóne

SITA|13. mar 2009 o 15:45

Etiópsky svetový rekordér v maratóne Haile Gebrselassie ohlásil útok aj na maximum na polovičnej trati, a to na sobotňajších pretekoch v holandskom Haagu.

HAAG. Etiópsky svetový rekordér v maratóne Haile Gebrselassie ohlásil útok aj na maximum na polovičnej trati, a to na sobotňajšom 35. ročníku pretekov Fortis City-Pier-City v holandskom Haagu. Držiteľom najlepšieho času histórie je kenský vytrvalec Samuel Wanjiru, jeho výkon spred dvoch rokov má hodnotu 58:33 min a dosiahol ho na tej istej trati, na ktorú v sobotu vybehne 35-ročný Etiópčan.

"Je rýchla a zvyčajne sa tu v Holandsku dosahujú dobré časy. Som dobre pripravený a sústredený na preteky. O svetový rekord ma Wanjiru pripravil vo februári 2007. Potom ho ešte vylepšil práve tu v Haagu. Viem, že je to veľmi dobrý čas.

Pripravoval som sa od januárového Dubajského maratónu, kde som nemal šancu prekonať svoj vlastný svetový rekord 2:03:59 (dosiahol čas 2:05:29 - pozn.). Dúfam, že tempo bude vysoké," povedal dvojnásobný olympijský víťaz na 10 000 m Gebrselassie, ktorého starý svetový rekord v polmaratóne z roku 2006 bol na úrovni 58:55 min.

Medzi ženami je favoritkou Catherine Nderebová z Kene, ktorá si v Haagu pred ôsmimi rokmi utvorila osobné polmaratónske maximum 1:07:54.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Gebrselassie chce späť svetový rekord v polmaratóne