Ganeho prehra o titul UFC ako lekcia. Tréner Lopez: Už nikdy nebude na zemi

Fernand Lopez.
Fernand Lopez. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|31. jan 2022 o 21:03 (aktualizované 31. jan 2022 o 21:05)

Plánuje zapracovať na nedostatkoch.

PARÍŽ. Stret šampiónov. Išlo o očakávaný titulový súboj, ktorý bol naviac okorenený tým, že išlo o bývalých tímových kolegov.

Na jednej strane neohrozený kráľ divízie a obávaný knokautér Francis Ngannou, na strane druhej dočasný šampión váhy Cyril Gane.

23. januára nad ránom SEČ sme na turnaji UFC 270 dostali definitívnu odpoveď. Po piatich kolách napriek úvodnému úspechu Ganeho sa z výhry na body radoval Ngannou.

Nebola to ale sila jeho úderov, ktorá súboj rozhodla. Kamerunčan Ngannou sa z výhry radoval vďaka tomu, že Ganeho dokázal ako prvý bojovník v UFC hodiť a kontrolovať na zemi.

Nečakaná taktika šampiónovi ťažkej váhy skvelo zafungovala. Pri pohľade na bodové lístky prísediach rozhodcov stačilo málo, a všetko mohlo byť inak.

Rozhodujúcim sa v tesnom dueli ukázali byť záverečné minúty.

Na začiatku posledného kola to bol totiž Gane, kto dostal bývalého tímového kolegu na zem. Stačila však jedna chyba a Ngannou celú situáciu pretočil vo svoj prospech.

Zápasenie? Už sa na tom pracuje

S odstupom dní sa k prehre svojho zverenca vyjadril hlavný tréner parížského gymu Factory MMA Fernand Lopez. Ten hovorí o tom, že sa okamžite po porážke rozhodol pracovať na zlepšení zápasenia Ganeho.

Už som sa do toho pustil. Práve teraz mám za sebou dva telefonáty do Dagestanu a Čečenska, odkiaľ by za nami mali prísť dve ťažké váhy.

Dostaneme sa do toho, zápasením poriadne nasiakneme. Budeme sa zápaseniu venovať toľko, že (Cyril Gane) nebude už nikdy na zemi,“ povedal pre francúzsky portál La Sueur.

31-ročný bývalý zápasník thajského boxu do sveta zmiešaných bojových umení vstúpil len v auguste 2018. Do UFC sa dostal už po troch zápasoch.

V lete minulého roka Gane získal dočasný titul ťažkej váhy UFC. Na podujatí UFC 265 vtedy zdolal Američana Dericka Lewisa.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ganeho prehra o titul UFC ako lekcia. Tréner Lopez: Už nikdy nebude na zemi