Gáborík o Daňovi: Som zvedavý, ako sa Marko chytí

Marko Daňo
Marko Daňo (Autor: SITA/AP)
SITA|1. júl 2013 o 16:56

Jedna vec je draft a druhá dostať sa do tímu, upozorňuje Marián Gáborík.

HORNÝ SMOKOVEC. Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík si myslí, že pre mladíka Marka Daňa je tím NHL Columbus Blue Jackets veľmi dobrý na naštartovanie kariéry v zámorí.

Columbus si Daňa vybral v nedeľu v 1. kole draftu nováčikov z 27. miesta a práve v organizácii Blue Jakcets pôsobí iný odchovanec trenčianskeho hokeja Gáborík.

"Ešte som s Markom nevolal, novinky z draftu som sa dozvedel ráno. Myslím si, že je to dobrý výber. Aj pre náš tím, aj pre Marka. Je to pre neho väčšia šanca presadiť sa, ako keby si ho vybrali veľké tímy s hotovou súpiskou. Je dobré, že už hral za seniorov, takže to nebude pre neho nič nové. Čaká ho však iný štýl, viac fyzických súbojov. Som zvedavý, ako sa chytí. Marko má potenciál a teším sa, ako budeme spolupracovať," priznal v pondelok 31-ročný krídelník.

Marián Gáborík sa do Columbusu dostal začiatkom apríla 2013 výmenou z tímu New York Rangers.

Útočník s množstvom skúseností v NHL však upozornil, že jeho krajan to nebude mať jednoduché. "Prvé kolo je úspech, ale jedna vec je draft a druhá dostať sa do tímu. Musí byť trpezlivý a makať, aby sa tam udržal," povedal Marián Gáborík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík o Daňovi: Som zvedavý, ako sa Marko chytí