Gáborík má 83 bodov, vyrovnal svoje osobné maximum

Marián Gáborík
Marián Gáborík (Autor: ap)
TASR|4. apr 2010 o 10:45

Slovenský hokejista Marián Gáborík gólom a asistenciou v sobotňajšom dueli na ľade Floridy pomohol k triumfu Rangers 4:1, vďaka ktorému klub z New Yorku výrazne oživil svoje postupové šance.

SINRISE.

Dvadsaťosemročný kanonier zároveň zaknihoval 83. bod sezóny a štyri zápasy pred koncom základnej časti NHL tak vyrovnal svoje osobné bodové maximum zo sezóny 2007/2008. Vtedy ešte v drese Minnesoty zaznamenal 42 gólov a 41 asistencií v 77 vystúpeniach, teraz má po 72 odohraných stretnutiach bilanciu presne opačnú: 41+42.

Gáboríkov 83. bod

Gáborík si základy svojej skvelej štatistiky vybudoval hneď na začiatku sezóny, keď okupoval vedúce pozície v tabuľke produktivity i strelcov. Osobné maximum si dokázal stanoviť hlavne preto, že sa mu na rozdiel od minulosti vyhýbali zranenia a pre zdravotné problémy vynechal iba šesť zápasov.

Gáborík hodnotí sezónu kladne

"Počas roka sa vyskytli menšie boľačky, ale celkovo to bolo dobré. Tým, že som prišiel do nového klubu a medzi nových spoluhráčov, som chcel niečo sebe i ostatným dokázať," vyjadril sa nedávno pre northjersey.com rýchlonohý krídelník, ktorý je momentálne deviatym najproduktívnejším hráčom a piatym najlepším strelcom zámorskej súťaže.

Gáborík sa počas sezóny nevyhol menšej kríze, momentálne však ťahá šnúru troch zápasov v rade, v ktorých zaznamenal minimálne bod.

Jazdci potrebujú mať svoj ofenzívny klenot vo forme, ak chcú pomýšľať na postup do play off. So štyrmi gólmi najlepší slovenský strelec na vancouverskej olympiáde v sobotu vo Floride jasne demonštroval, že potrebnú formu má. Viac ako gól a asistencia ho však tešil fakt, že jeho mužstvo v poslednej tretine otočilo skóre z 0:1 na víťazných 4:1.

"Napriek nepriaznivému stavu sme si uchovali pozitívnu energiu. Vedeli sme, že stále existuje šanca vrátiť sa späť do zápasu a to sa nám aj podarilo. Presne to sme v tejto fáze súťaže potrebovali," povedal Gáborík, ktorý ohrozil Scotta Clemmensena v bránke Panthers ôsmimi strelami a zapísal si tri plusky.

Jazdci majú aj vďaka trenčianskemu odchovancovi osud vo vlastných rukách. V tabuľke Východnej konferencie sa bodovo dotiahli na ôsmu Philadelphiu, no poradie si môže s rivalom z Atlantickej divízie ľahko vymeniť, keďže do konca základnej časti ich čakajú ešte dva vzájomné zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík má 83 bodov, vyrovnal svoje osobné maximum