Slovenskí futsalisti sa vyhli baráži, stále sú v hre o postup na MS

Slovenskí reprezentanti vo futsale.
Slovenskí reprezentanti vo futsale. (Autor: Futsal Slovakia Official/ instagram)
TASR|8. mar 2023 o 21:20

V skupine dosiahli dve víťazstvá a dve remízy.

Kvalifikácia MS vo futsale 2024

Lotyšsko - Slovensko 1:4 (0:1)

Góly: 38. Baklanovs - 36. a 38. Doša, 7. Drahovský, 34. Zaťovič

ŽK: Tarakanovs, Ikstens - Drahovský, Doša

Rozhodoval: Matkovič (Švaj.)

Zostava SR: Karpiak (Oberman) - Rick, Kozár, Doša, Drahovský - Greško, Ševčík, Směřička, Bačo, Ostrák, Kyjovský, Zaťovič, Vaktor

JELGAVA. Slovenská futsalová reprezentácia zvíťazila v stredajšom zápase hlavného kola kvalifikácie MS 2024 na palubovke Lotyšska 4:1.

Zaistila si tak prvé miesto v tabuľke 12. skupiny. Vďaka triumfu v Jelgave spečatili zverenci Mariána Berkyho priamy postup do elitného kola kvalifikácie.

Spolu so Slovákmi si účasť v tejto fáze kvalifikácie vybojovali aj ďalší jedenásti víťazi skupín a štyria najlepší z druhých miest. Zostávajúcich osem tímov z 2. priečok čaká v apríli baráž o zvyšné štyri miestenky.

Slováci na svetovom šampionáte nikdy neštartovali. Na veľkom turnaji sa predstavili premiérovo až vlani. Na ME v Holandsku postúpili do štvrťfinále, v ktorom nestačili na Španielov a obsadili konečnú 8. priečku.

VIDEO: Zostrih zápasu Lotyšsko - Slovensko

"S výsledkom aj hrou sme spokojní. V niektorých chvíľach sme mohli viac podržať loptu a mať nad zápasom väčšiu kontrolu.

Chalani však bojovali a zaslúžia si tento čiastkový úspech, ktorým je vyhnutie sa baráži a priamy postup do elitného kola. Škoda, že sme v závere neprikrášlili výsledok ďalšími gólmi, šance na to boli," povedal tréner Marián Berky.

"Prišli sme sem s tým, že chceme tento zápas vyhrať a zabezpečiť si postup z prvého miesta. Nebol to veľmi útočný zápas, našťastie sme rýchlo išli do vedenia.

Sústredili sme sa, aby sme neinkasovali a udržiavali zápas v našom tempe. Boli sme efektívni a Lotyšov sme do šancí nepúšťali," doplnil pre futsalslovakia.sk najlepší slovenský futsalista Tomáš Drahovský.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slovenskí futsalisti sa vyhli baráži, stále sú v hre o postup na MS