Futbalista si poranil hlavu a miechu. Spoluhráč sa rozplakal, tréner kritizoval trávnik

Na archívnej snímke Nanu (vľavo).
Na archívnej snímke Nanu (vľavo). (Zdroj: TASR/AP)
TASR, Sportnet|5. feb 2021 o 12:20

Je mimo ohrozenia života.

PORTO. Obranca FC Porto Nanu utrpel vo štvrtkovom zápase 17. kola najvyššej portugalskej futbalovej súťaže na ihrisku Belenenses (0:0) hrôzostrašné zranenie hlavy a miechy.

Jeho stav je stabilizovaný, informovala agentúra AFP.

Reprezentant Guiney-Bissau sa v 85. minúte zrazil s brankárom domácich Stanislavom Kricjukom, keď sa obaja snažili zachytiť center letiaci do pokutového územia. Dvadsaťšesťročný Nanu upadol do bezvedomia, zdravotníci ho museli ošetrovať priamo na ihrisku a po štvrťhodine ho odviezli do nemocnice.

"Nanu má otras mozgu, zranenie miechy a stratu pamäte. Jeho stav je však stabilizovaný, je pri vedomý a reaguje na svoje okolie," informoval klub na sociálnych sieťach.

"Vyšetrenia v nemocnici nepreukázali, že by utrpel zranenia s klinickou závažnosťou," dodali v ďalšom príspevku.

Pepe, bývalý obranca Realu Madrid, sa rozplakal po tom, čo videl ležať svojho spoluhráča. "Prajem mu skoré uzdravenie. Lekári mi hovorili, že je na tom pomerne dobre a že už bol pri vedomí," hovoril po zápase.

Tréner Porta Sergio Conceicao sa sťažoval aj na kvalitu ihriska, ktorá mohla ovplyvniť pád. "Nerozumiem, ako môžu mať ihriská s touto kvalitou. Potom je tu, samozrejme, väčšie riziko zranenia. Neuveriteľné," hovoril po zápase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalista si poranil hlavu a miechu. Spoluhráč sa rozplakal, tréner kritizoval trávnik