Žreb skupín na Copa America je známy. Turnaj sa odohrá v USA

Lionel Messi s trofejou pre víťaza Copa América z roku 2021.
Lionel Messi s trofejou pre víťaza Copa América z roku 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. dec 2023 o 14:38

Zápasy sú na programe od 20. júna do 14. júla.

MIAMI. Úradujúci víťazi futbalovej Copa America z Argentíny odohrajú zápasy základnej fázy nadchádzajúceho ročníka proti Peru, Čile a jednému z dvojice Kanada alebo Trinidad a Tobago.

Žreb sa uskutočnil vo štvrtok v Miami, keďže po ôsmich rokoch sa na turnaji zúčastnia aj krajiny CONCACAF vrátane USA. Do vyraďovacej fázy, ktorú odštartujú štvrťfinálové zápasy, postúpia dva najlepšie tímy z každej zo štyroch skupín.

Finalisti z roku 2021 Brazílčania začnú v D-skupine. O postup zabojujú proti Paraguaju, lepšiemu z dvojice Kostarika a Honduras a Kolumbii, ktorá sa prebojovala v roku 2021 do semifinále.

Favorit B-skupiny je Mexiko, ktoré čakajú duely proti Ekvádoru, Venezuele a Jamajke. Američania, v ktorých krajine zaznamenal futbal rozmach vďaka príchodu Linela Messiho do Inter Miami, nastúpia proti Uruguaju, Paname a Bolívii.

Turnaj je na programe od 20. júna do 14. júla a jeho dejiskom bude štrnásť miest v Spojených štátoch amerických vrátane Miami. Argentína tam odohrá tretí duel "áčka" proti Peru.

Žreb Copa America 2024

A-skupina: Argentína, Peru, Čile, Kanada/Trinidad a Tobago

B-skupina: Mexiko, Ekvádor, Venezuela, Jamajka

C-skupina: USA, Uruguaj, Panama, Bolívia

D-skupina: Brazília, Kolumbia, Paraguaj, Kostarika/Honduras

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Žreb skupín na Copa America je známy. Turnaj sa odohrá v USA