Ibrahimovič sa nechystá ukončiť kariéru, má totiž nesplnenú úlohu

Zlatan Ibrahimovič po strelenom góle v drese AC Miláno.
Zlatan Ibrahimovič po strelenom góle v drese AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. feb 2022 o 10:50

Momentálne na trávniku absentuje pre zranenie.

BRATISLAVA. Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič momentálne pre zranenie achilovky nehráva, ale kariéru sa zrejme ešte nechystá ukončiť.

Štyridsaťročný útočník je v ostatných dvoch rokoch súčasťou talianskeho tímu AC Miláno a nechal sa počuť, že zo San Sira neodíde, kým nezíska nejakú trofej.

AC Miláno aktuálne súperi o titul v najvyššej domácej súťaži Serie A a šancu stále má aj na zisk pohárovej trofeje - Coppa Italia. Ibrahimovič má zmluvu do konca sezóny a v aktuálnom ligovom ročníku zaznamenal osem gólov.

"Futbal pre mňa znamená celý svet a spájam s ním aj svoju budúcnosť. Som sklamaný, že aktuálne nemôžem hrať. Veľmi rád by som tímu pomohol v zlomových momentoch sezóny," cituje slová Ibrahimoviča web goal.com.

"Odkedy som sa vrátil do Milána, podarili sa nám veľké veci a chýba nám už len jediné - získať trofej. Neskončím, kým s AC niečo veľké nevyhrám," doplnil.

Pohľad na tabuľku Serie A vraví, že AC Miláno je na čele s rovnakým počtom 57 bodov z 27 zápasov spoločne s SSC Neapol. Klub slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku má lepšie skóre, preto je na prvom mieste.

Už v utorok 1. marca v prvom semifinále Coppa Italia si AC Miláno zmeria sily s mestským rivalom Interom. V tíme "rossoneri" bude okrem Ibrahimoviča absentovať aj dánsky obranca Simon Kjaer, ktorý má poranené koleno.

Švédsky kanonier už má na konte dve trofeje s milánskym AC. Bolo to ešte počas jeho prvého "funkčného obdobia" na San Sire, keď s tímom vyhral najvyššiu domácu súťaž a tiež získal Taliansky superpohár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Ibrahimovič sa nechystá ukončiť kariéru, má totiž nesplnenú úlohu