Tesný náskok môže byť zradný. Myslovič: Nechceme kalkulovať

Patrik Myslovič.
Patrik Myslovič. (Autor: TASR)
SITA|19. júl 2023 o 10:20

Slovenské tímy čakajú v EKL náročné odvety.

BRATISLAVA. Na futbalistov Žiliny a Dunajskej Stredy čakajú vo štvrtok odvetné stretnutia 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy.

Do zápasov na ihriskách súperov pôjdu s jednogólovým náskokom vďaka triumfom 2:1 v minulotýždňových domácich dueloch.

Žilinčania nastúpia o 18.45 h v hlavnom meste Estónska proti mužstvu Levadia Tallinn a hráči DAC sa od 19.00 h predstavia v Gruzínsku na pôde FC Dila Gori.

Tesný náskok môže byť zradný

O víťazstve "Šošonov" rozhodol v nadstavenom čase druhého polčasu z pokutového kopu Patrik Myslovič, ktorý naskočil do hry krátko predtým.

Podľa 22-ročného stredopoliara však jeho tím zďaleka nemá istý postup.

"Tento výsledok si vážime, no ešte nič neznamená. Jednogólové vedenie môže byť zradné. Čaká na nás druhých 90 minút a všetko je otvorené.

Znova potrebujeme ísť do zápasu pripravení naplno, ísť určite na víťazstvo a nekalkulovať s jednogólovým náskokom. Musíme podať najlepší výkon, aký budeme môcť," uviedol rodák z Turčianskych Teplíc pre web MŠK.

Žilinčania účinkujú v pohárovej Európe po dvoch rokoch, v minulej sezóne v nej absentovali. V ročníku 2021/2022 prenikli cez tri kvalifikačné kolá až do play-off EKL, v ňom však nestačili na český FK Jablonec.

Myslovič verí, že vo štvrtok využijú skúsenosti spred dvoch rokov.

"Určite nám môže pomôcť, že to nie je prvýkrát. Máme to zažité, skúsenosť to bola výborná a cenná. Zároveň musíme podporiť chalanov, ktorí to nezažili.

Ako v každom inom zápase však do toho potrebujeme dať všetko a ísť našou hrou za víťazstvom," dodal mladý záložník.

Dimun: Dáme do toho všetko

Dunajskostredčania sa vlani prebojovali v EKL do 3. predkola, v ktorom ich vyradil rumunský FCSB. Dobre k tomu majú našliapnuté aj v tomto roku, no najskôr musia zvládnuť úvodnú prekážku.

V prvom zápase v MOL Aréne sa o súperovi veľa naučili.

"Získali sme veľa dôležitých informácií, ktoré nám pomôžu do odvety. Vedeli sme, že na nás nečaká nič jednoduché. Gruzínsky tím ukázal svoju kvalitu.

Do odvety ideme s cieľom zvládnuť tento súboj. Dáme do toho všetko," vyhlásil záložník Milan Dimun, ktorý očakáva búrlivú atmosféru v Gori.

"Gruzínski fanúšikovia sa ukázali aj v minulom roku proti Slovanu Bratislava, takže vieme, že tam na nás nečaká nič ľahké ani príjemné.

O tom je futbal. Musíme sa s tým vysporiadať, pozerať len na seba a zápas zvládnuť," dodal rodák z Košíc, citoval ho oficiálny klubový web.

Futbalisti zo Žitného ostrova natrafia v prípade postupu na ukrajinský FC Vorskla Poltava. Do 2. predkola je nasadený aj belgický KAA Gent, ktorý čaká na víťaza stretnutia medzi MŠK Žilina a Levadiou Tallinn.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Tesný náskok môže byť zradný. Myslovič: Nechceme kalkulovať