Oddychuje, Newcastle ani United ho nelákajú. Zidane by prijal iba dve ponuky

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. okt 2021 o 15:28

O skorom návrate do klubového futbalu zatiaľ neuvažuje.

BRATISLAVA. Ak sa v súvislosti s obsadením postu trénera v anglickom futbalovom tíme Newcastle United spomenulo meno Zinedine Zidane, je to slepá ulička.

A rovnaký záver platí aj v prípade Manchestru United, kde to má údajne nahnuté Ole Gunnar Solskjaer po nedávnom výprasku 0:5 v Premier League od Liverpool FC.

Zidane podľa aktuálnych informácií španielskeho denníka El Mundo Deportivo o skorom návrate do klubového futbalu vôbec neuvažuje.

Zidane potrebuje dobiť batérie

"Naďalej platí, že oddychuje a nezaoberá sa špekuláciami médií. Po intenzívnych rokoch na lavičke Realu Madrid potrebuje dobiť batérie.

Najmä minulá sezóna mu spôsobila poriadne opotrebovanie, a preto sa zriekol zvyšného času pod zmluvou ako šéf lavičky v Reale," napísal web mundodeportivo.com.

Niekdajší najlepší futbalista na svete Zidane získal s Realom Madrid dva tituly španielskeho ligového šampióna a dokonca trikrát triumfoval v Lige majstrov.

Do zbierky trofejí pridal aj Španielsky superpohár či prvenstvo na majstrovstvách sveta klubov.

V máji 2021 sa však po druhý raz rozhodol, že v kráľovskom klube v hlavnom meste Španielska končí. Odvtedy sa nikam neponáhľa, aj preto vylúčil možné anglické výzvy Newcastle United a Manchester United.

Mbappé úprimne obdivuje Zidana

V jeho zornom poli zostávajú údajne iba dve trénerské možnosti. A obe súvisia s francúzskym futbalom. Prvou by bolo prevzatie veľkoklubu Paríž St. Germain, ktorý však aktuálne úspešne vedie Argentínčan Mauricio Pochettino.

Druhou a možno reálnejšou alternatívou by bolo nástupníctvo na lavičke francúzskej reprezentácie po jeho niekdajšom spoluhráčovi z národného tímu Didierovi Deschampsovi.

"Saint-Germain by znamenal návrat domov a každodennú prácu s tímom nabitým hviezdami, akými sú Messi, Neymar, Mbappé či Ramos. Hovorí sa, že Mbappé úprimne obdivuje Zidana a jeho dlhoročný vzťah s Ramosom je všetkým známy.

Druhá možnosť - reprezentácia - by bola pre neho takmer ideálna. Znamenalo by to, že sa ani nemusí sťahovať z Madridu. Musí si však počkať na koniec Deschampsa," dovolil si špekulovať spomenutý španielsky športový web.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Oddychuje, Newcastle ani United ho nelákajú. Zidane by prijal iba dve ponuky