Sexuálne násilie v ženskej reprezentácii? V Zambii vyšetrujú obvinenia

Futbal, ilustračná fotografia.
Futbal, ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. sep 2022 o 16:10

V Afrike už prevzala prípad polícia.

LUSAKA. Futbalová asociácia v africkej Zambii (FAZ) otvorila vyšetrovanie pre podozrenie zo sexuálneho násilia v prostredí ženskej reprezentácie tejto krajiny.

Federácia informovala, že obvinenia zverejnené na sociálnych sieťach berie vážne a pri vyšetrovaní požiadala o pomoc aj políciu.

Aktuálne neexistujú oficiálne obvinenia v uvedenej veci.

Mená v tejto chúlostivej záležitosti nepadli, no hráčky národného tímu, ktoré by sa kvalifikovali na budúcoročné majstrovstvá sveta do Austrálie a Nové Zélandu, by mali byť obeťami a útočníkmi realizačný tím reprezentačného výberu.

"Pri riešení tejto záležitosti budeme spolupracovať so zambijskou políciou a ďalšími relevantnými stranami," uviedol vo vyhlásení generálny tajomník FAZ Adrian Kashala.

Doplnil tiež, že federácia chce povzbudiť každého, kto má v danej veci nejaké informácie alebo dôkazy, aby sa prihlásil.

Futbalová reprezentácia žien Zambie v ostatných rokoch dosahuje kvalitné výsledky a predstavila sa na minuloročných OH v japonskom Tokiu, na tohtoročnom Africkom pohári národov skončila tretia a premiérovo sa tiež kvalifikovala na MS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Sexuálne násilie v ženskej reprezentácii? V Zambii vyšetrujú obvinenia