La Liga sa presunie aj do zámoria. FIFA schválila súťaží zápasy mimo Španielska

Joao Felix.
Joao Felix. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. apr 2024 o 17:31

La Liga mala takúto ambíciu už v roku 2018, ale vtedy jej to nedovolila FIFA.

BRATISLAVA. Prezident najvyššej španielskej futbalovej súťaže La Ligy Javier Tebas potvrdil, že niektoré ligové zápasy sa od sezóny 2025/2026 uskutočnia v zámorí.

Ako pripomenul web insidethegames.biz, La Liga mala takúto ambíciu už v roku 2018, keď chcela, aby sa zápas medzi FC Barcelona a FC Girona konal v USA.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) to však „stopla“ s odôvodnením, že „oficiálne ligové zápasy sa musia konať na území príslušnej členskej asociácie“.

Po nedávnej dohode medzi organizátorom rôznych podujatí Relevent Sports so sídlom v New Yorku a FIFA sa objavila možnosť usporiadať ligové zápasy v zahraničí.

Pri diskusii o tomto koncepte Tebas pre španielske noviny Expansión povedal: „Verím, že by sa to mohlo stať v sezóne 2025/2026. La Liga má v úmysle organizovať oficiálne zápasy v zámorí.“

Podľa Tebasa stretnutia v USA posilnia pozíciu La Ligy na severoamerickom trhu, ktorý je pre súťaž druhým najvýznamnejším po Španielsku.

„Prichádzajú ďalšie veľmi konkurenčné ligy. Nemôžeme robiť vždy to isté a dovoliť im, aby nás predbehli,“ podotkol Tebas.

Tabuľka La Ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»La Liga sa presunie aj do zámoria. FIFA schválila súťaží zápasy mimo Španielska