Barcelona zvýšila náskok na čele, zbiera najtesnejšie triumfy

Hráči Barcelony sa tešia z víťazstva nad Villarrealom.
Hráči Barcelony sa tešia z víťazstva nad Villarrealom. (Autor: TASR/AP)
SITA, Hup|13. feb 2023 o 10:58

Katalánci zvíťazili už v 11. zápase za sebou.

MADRID. Futbalisti FC Barcelona sa ďalej vezú na víťaznej vlne a v španielskej La Lige 2022/2023 si na čele tabuľky budujú čoraz väčší náskok pred majstrovským Realom Madrid.

„Barca“ v nedeľňajšom zápase vo Villarreale zvíťazila najtesnejším rozdielom 1:0, predĺžila svoju víťaznú šnúru už na 11 duelov a pred spomenutým Realom má so stretnutím k dobru náskok 11 bodov.

Kým v ére Argentínčana Lionela Messiho boli fanúšikovia FCB zvyknutí skôr na vyšší počet gólov v súperových sieťach, v aktuálnom ročníku katalánskemu mužstvu častokrát stačí na trojbodový zisk aj jeden presný zásah.

Výsledkom 1:0 triumfovali zverenci Xaviho Hernándeza v tejto ligovej sezóne už po siedmy raz a štvrtýkrát v ostatných šiestich vystúpeniach.

Barcelonské mužstvo chce v tejto sezóne po štyroch rokoch získať majstrovský titul a momentálny náskok je viac než sľubný, aby ročník 2022/2023 zakončilo ziskom 27. trofeje v La Lige.

„Zatiaľ nie je nič rozhodnuté. Do konca sezóny ešte zostáva veľa zápasov. Ale sme šťastní, pretože sme na dobrej ceste a robíme veci správne,“ vyhlásil Xavi, ktorého zverenci v januári triumfovali v národnom superpohári a okrem La Ligy sú ešte v hre aj v Copa del Rey a Európskej lige, v ktorej sa vo štvrtok stretnú s anglickým Manchestrom United.

Konkurenčný Real Madrid mal cez víkend v najvyššej španielskej súťaži voľno, keďže ako úradujúci šampión Ligy majstrov úspešne reprezentoval Európu na majstrovstvách sveta klubov v Maroku.

Xavi tvrdí, že Madridčania zažili počas januára zopár výsledkovo nevydarených duelov a z boja o titul v La Lige ich netreba ešte odpisovať.

„Real Madrid nás ešte môže dobehnúť. Situácia sa môže rýchlo zmeniť,“ skonštatoval 43-ročný kouč, ktorý ako hráč získal v barcelonskom drese 25 trofejí.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Barcelona zvýšila náskok na čele, zbiera najtesnejšie triumfy