Kto nahradí Kloppa? Dvaja možní kandidáti špekulácie hneď odmietli

Tréner Jürgen Klopp.
Tréner Jürgen Klopp. (Autor: TASR/PA via AP)
TASR|26. jan 2024 o 18:48

Obaja by v Liverpoole boli kvalitnou náhradou.

LONDÝN. Španielsky futbalový tréner Xabi Alonso neuvažuje o možnosti stať sa novým trénerom Liverpool FC po konci súčasného kouča Jürgena Kloppa.

Špekulácie predbežne odmietol aj kormidelník Roberto De Zerbi z Brightonu Albion.

Xabi Alonso: Sústredím sa na Leverkusen

Alonso v súčasnosti vedie Bayer Leverkusen, ktorý je na čele Bundesligy o štyri body pred Bayernom Mníchov.

Štyridsaťdvaročný tréner obliekal počas hráčskej kariéry dres "The Reds" a s mužstvom z Anfield Road získal v roku 2005 aj trofej v Lige majstrov po triumfe nad AC Miláno v istanbulskom finále.

"Špekulácie sú normálne, no ja sa sústredím na Leverkusen. V prvom rade to bolo obrovské prekvapenie. Mám veľký rešpekt pred Jürgenom, obdivujem ho za to, čo dosiahol.

Sme na intenzívnej a krásnej ceste s Leverkusenom a snažím sa vydať zo seba to najlepšie. Čo príde ďalej, to neviem a v tejto chvíli nad tým ani neuvažujem. Som na skvelom mieste a užívam si to," citovala Alonsa agentúra DPA.

De Zerbi: Chystáme sa na historické zápasy

Medzi favoritov na pozíciu, ktorá sa uvoľní po aktuálnej sezóne, sa radí aj Talian Roberto De Zerbi. Ten si vyslúžil uznanie za koncepčnú prácu v Brightone, ktorý doviedol až do účasti v Európskej lige.

V nej sa jeho zverencom vydarila skupinová fáza, v ktorej si víťazstvom v B-skupine zaistili účasť v jarných vyraďovacích bojoch.

"Sústredím sa len na záverečnú polovicu sezóny. Chystáme sa odohrať historické zápasy. Súťažíme v Premier League, aby sme dosiahli rovnaký cieľ ako v uplynulej sezóne, a teda kvalifikovať sa do Európskej ligy," povedal pre agentúru AFP De Zerbi.

Ten priznal, že odchod Kloppa bude pre Premier League veľkou stratou: "Som veľmi smutný, liga stratí jedného z najlepších trénerov na svete. Okrem Kloppa medzi nich radím Pepa Guardiolu, Carla Ancelottiho a Marcela Bielsu."

Klopp prišiel do Liverpoolu v roku 2015 a je jediný tréner v histórii klubu, ktorému sa podarilo vybojovať všetkých šesť najväčších trofejí.

Na konte má triumfy v Lige majstrov (2018/19) a Premier League (2019/20), s tímom taktiež získal Pohár FA (2021/22), anglický Ligový pohár (2021/22), anglický Superpohár (2022/2023) i európsky Superpohár UEFA (2019/20).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kto nahradí Kloppa? Dvaja možní kandidáti špekulácie hneď odmietli