Infarktový záver Manchestru United, novým hrdinom tímu je 18-ročný mladík

Kobbie Mainoo sa teší po strelení víťazného gólu.
Kobbie Mainoo sa teší po strelení víťazného gólu. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|2. feb 2024 o 13:31

Anglický stredopoliar strelil svoj premiérový gól v Premier League.

MANCHESTER. Klub Manchester United v anglickej futbalovej Premier League získal vo štvrtok cenné tri body zo zápasu na pôde Wolverhampton, na ktoré sa však poriadne nadrel.

"Červení diabli" viedli na štadióne Molineux 2:0 aj 3:1, no keď v piatej minúte nadstavenia druhého polčasu vyrovnal na 3:3 domáci Pedro Neto, zdalo sa, že príde k deľbe bodov.

Duel však pokračoval a triumf hostí zariadil iba 18-ročný Kobbie Mainoo premiérovým zásahom v najvyššej anglickej futbalovej súťaži.

VIDEO: Zostrih zápasu Wolverhampton - Manchester United

"Splnil sa mi sen. Museli sme zvíťaziť a ja som napokon rozhodol v úplnom závere.

Ešte stále to spracovávam, ako keby som sníval," komentoval po súboji mladý stredopoliar a pokračoval: "Už hrať v Premier League za klub, v ktorom som vyrástol, bolo úžasné. Teraz je to o tom, že túžim víťaziť." Mainoo je odchovanec akadémie Manchestru United.

"Je to veľký talent. Videl som ho hrať za tím do 18 rokov a vravel si, že raz isto bude hrať v prvom tíme," povedal na adresu mladého spoluhráča portugalský kapitán United Bruno Fernandes.

Manchester United je v tabuľke Premier League na siedmej priečke a iba bod ho delí od 6. pozície West Hamu United.

Za miestami v pohárovej Európe však zverenci holandského trénera Erika ten Haga zaostávajú výraznejšie. Štvrtý Tottenham aj piata Aston Villa majú na "diablov" náskok osem bodov.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Infarktový záver Manchestru United, novým hrdinom tímu je 18-ročný mladík