Futbal: Weiss a Mentel s prestížnym pohárom

Tréner ManCity Alex Gibson (vľavo) a kapitán tímu Ben Mee.
Tréner ManCity Alex Gibson (vľavo) a kapitán tímu Ben Mee. (Autor: thefa.com)
SITA|17. apr 2008 o 11:58

FA Youth Cup ako najprestížnehšia mládežnícka súťaž Anglicka pozná svojho víťaza. Je ním Manchester City, ktorý vo finálovej odvete zdolal Chelsea 3:1. K zisku trofeje prispel víťazným gólom Vladimír Weiss mladší.

MANCHESTER 17. apríla (SITA) - V stredajšom odvetnom stretnutí finále juniorského futbalového Anglického pohára - FA Youth Cupu zvíťazili mládežníci Manchestru City pred 19 780 divákmi nad nádejami FC Chelsea 3:1 (2:1) a získali trofej.

Weiss ml. sa pričinil o obrat

V úvodnom dueli 3. apríla v Londýne totiž uhrali remízu 1:1. V drese šampiónov absolvoval celý zápas Vladimír Weiss ml. a v 35. min sa gólom na 2:1 z priameho kopu (ako faulovaný futbalista) postaral o dokonalý priebežný obrat. Podľa referátu na internetovej stránke Manchestru City bol práve energický slovenský krídelník jednoznačnou hviezdou úvodného polčasu.

Svoj výkon napokon Weiss ml. korunoval prienikom, po ktorom dostali hostitelia výhodu pokutového kopu a David Ball v 87. min pečatil triumf "Citizens", celkovo druhý v FA Youth Cupe, a to po 22 rokoch čakania. Brankár Filip Mentel si mohol tento úspech vychutnať na lavičke.

Za Chelsea bol až do záverečného hvizdu na trávniku Miroslav Stoch.

Manchester City - FC Chelsea 3:1 (2:1) - prvý zápas 1:1, trofej získal Manchester City

Góly: 24. Mee, 35. Weiss ml., 87. Ball (z 11m) - 7. McGivern (vlastný), ČK: 90. Mellis (Chelsea), 19 780 divákov

Vladimír Weiss ml. odohral celý zápas a skóroval, brankár Filip Mentel (obaja Manchester City) bol na lavičke, Miroslav Stoch (Chelsea) absolvoval celé stretnutie.

FA Youth Cup v rukách ManCity

video: youtube

Nachádzate sa tu:
Domov