VIDEO: Zaslúžil som si to, povedal. Rooney videl prvú červenú kartu ako manažér

Wayne Rooney.
Wayne Rooney. (Autor: REUTERS)
REUTERS|8. okt 2024 o 23:01

Dostal ju za správanie voči štvrtému rozhodcovi.

PLYMOUTH. Tréner Plymouthu Argyle FC Wayne Rooney bol v utorok obvinený Futbalovou asociáciou za svoje správanie pri búrlivom víťazstve nad Blackburnom Rovers, keď bol vylúčený za údajnú urážku štvrtého rozhodcu a návrat na ihrisko po jeho vylúčení.

V sobotňajšom zápase Plymouth viedol 1:0, keď Blackburn v 86. minúte strelil vyrovnávajúci gól, ktorý podľa Rooneyho a jeho hráčov nemal platiť, pričom bývalý útočník Manchestru United a Anglicka sa rozčuľoval nad štvrtým rozhodcom.

Rozhodca James Linington ukázal Rooneymu červenú kartu a 38-ročný hráč odišiel do tunela na štadióne Home Park, ale vrátil sa na ihrisko, aby oslávil víťazstvo Morgana Whitakera v 97. minúte, keď Plymouth vyhral 2:1.

"Správanie manažéra okolo 87. minúty bolo údajne nevhodné, použil hanlivé a urážlivé slová voči rozhodcovi zápasu, čo viedlo k jeho vylúčeniu," uvádza sa vo vyhlásení FA.

"Ďalej sa tvrdí, že jeho správanie po odvolaní bolo nevhodné a násilné. Tiež sa tvrdí, že tým, že sa po vylúčení vrátil na hraciu plochu, bolo jeho správanie nevhodné."

VIDEO: Zostrih zápasu Plymouth Argyle - Blackburn Rovers

FA uviedla, že Rooney má na reakciu na obvinenia čas do utorka, ale bývalý anglický kapitán v pondelok povedal, že červenú kartu si zaslúžil.

"Je to prvýkrát, čo som ako manažér dostal červenú," povedal Rooney pre TalkSport.

"Pracovali sme veľmi tvrdo, aby sme vyhrali zápas, a to, že nás o to pripravila chyba rozhodcov, som považoval za naozaj kruté. Reagoval som spôsobom, ktorým som pravdepodobne nemal a červená karta bola z tohto pohľadu zaslúžená."

Rooney prevzal Plymouth pred touto sezónou a klub z Championship je v tabuľke na 14. mieste.

Tabuľka Championship

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»VIDEO: Zaslúžil som si to, povedal. Rooney videl prvú červenú kartu ako manažér