Giggs si na súd musí počkať, čelí obvineniam z domáceho násilia

Ryan Giggs.
Ryan Giggs. (Autor: Tamas Kovacs SITA/AP)
TASR|18. jan 2022 o 17:10

Príde aj o zápasy Walesu v baráži o postup na MS 2022.

MANCHESTER. Súdne pojednávanie s trénerom futbalistov Walesu Ryanom Giggsom sa nebude konať skôr ako v auguste tohto roka. Bývalý waleský reprezentant a hráč Manchestru United čelí obvineniam z domáceho násilia.

Štyridsaťsedemročný Giggs je už viac ako rok suspendovaný a stále nemôže plniť povinnosti trénera národného tímu. Mužstvo v marcovej baráži o MS v Katare bude viesť jeho asistent Robert Page.

Wales bude 24. marca v Cardiffe hostiť Rakúsko. V prípade postupu sa vo finále play off opäť v Cardiffe stretne s úspešným z dvojice Škótsko - Ukrajina.

Pôvodne sa malo pojednávanie konať v januári, ale mestský súd v Manchestri je zahltený nevybavenými prípadmi a najbližší voľný termín vyšiel na 8. augusta.

"Samozrejme, situáciu som mu vysvetlil a je veľmi sklamaný," citovala agentúra AP Giggsovho právneho zástupcu Chrisa Dawa.

Od augusta 2017 do novembra 2020 sa mal správať nátlakovo voči svojej už bývalej priateľke, pričom ju aj jej sestru mal aj fyzicky napadnúť.

Niekdajší skvelý krídelník v kariére odohral rekordných 963 zápasov v drese Manchestru United a nastrieľal v nich 114 gólov. Na Old Trafforde získal 13 titulov. V reprezentácii Walesu pridal 12 gólov v 64 zápasoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Giggs si na súd musí počkať, čelí obvineniam z domáceho násilia