Dortmund uchmatol kapitána z konkurenčného tímu, mal by nahradiť Hummelsa

Waldemar Anton (vpravo).
Waldemar Anton (vpravo). (Autor: SITA/AP)
SITA|9. júl 2024 o 16:46

Rodák z Uzbekistanu podpísal s nemeckým klubom zmluvu do leta 2028.

DORTMUND. Neúspešný finalista ostatnej edície Ligy majstrov Borussia Dortmund získal do svojho kádra reprezentačného obrancu Waldemara Antona z konkurenčného tímu VfB Stuttgart.

Rodák z Uzbekistanu v novom pôsobisku podpísal zmluvu do leta 2028, vedenie Borussie za neho muselo zaplatiť odstupné približne 22,5 milióna eur.

Nemecký vicemajster si tak musí hľadať nového kapitána. Waldemar Anton v ostatnom súťažnom ročníku vynechal iba jeden bundesligový duel Stuttgartu, ktorý obsadil v tabuľke druhé priečku za majstrovským Bayerom Leverkusen.

Dortmund skončil až piaty. Obranca si za výkony v klube vyslúžil nomináciu do reprezentácie Nemecka a na domácich ME naskočil z lavičky do dvoch stretnutí.

"Pôvodne som neplánoval meniť pôsobisko, ale potom prišla Borussia Dortmund. Je to elitný klub, ktorý bol vo finále Ligy majstrov. To poukazuje na potenciál tejto organizácie," uviedol Waldemar Anton, ktorý by mal po odchode Mats Hummelsa hrať v strede defenzívnej línie s Nicom Schlotterbeckom.

Stuttgart, ktorý sa premiérovo od sezóny 2009/2010 kvalifikoval do skupinovej časti Ligy majstrov, prišiel pred novým ročníkom o oboch stopérov.

Anton zamieril do Dortmundu a Japonec Hiroki Ito do Bayernu Mníchov. Na odchode sú údajne aj útočníci Serhou Guirassy a Chris Führich.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Dortmund uchmatol kapitána z konkurenčného tímu, mal by nahradiť Hummelsa