Manchester United postúpil ďalej rekordným výsledkom, Fulham vypadol krutým spôsobom

Radosť hráčov Manchester United.
Radosť hráčov Manchester United. (Autor: REUTERS)
REUTERS|17. sep 2024 o 23:37

V Ligovom pohári vypadol aj Everton.

MANCHESTER. Marcus Rashford, Alejandro Garnacho a Christian Eriksen skórovali dvakrát, keď Manchester United postúpil do osemfinále Ligového pohára, keď v utorok zdolal treťoligový Barnsley 7:0.

K United sa vo štvrtom kole pripojili aj ďalší účastníci Premier League Brentford, ktorý porazil treťoligový Leyton Orient 3:1, a Crystal Palace, ktorý si poradil s Queen's Park Rangers 2:1.

Fulham z Premier League vypadol mimoriadnym spôsobom s druholigovým Prestonom North End po tom, čo sa zápas skončil 1:1 - Preston zvíťazil 16:15 na penalty, čo bol najdlhší rozstrel v histórii súťaže.

Anglický útočník Rashford cez víkend ukončil šesťmesačné gólové suchoty, keď skóroval proti Southamptonu v Premier League a na zásah proti Barnsley potreboval len 16 minút.

Jeho hodvábne zakončenie vydláždilo United cestu k demolácii Barnsley, ktoré nebolo pre zverencov Erika Ten Haga žiadnym súperom.

Antony pridal druhý gól z pokutového kopu v 35. minúte a Garnacho v nadstavenom čase prvého polčasu pridal tretí gól United, aby hostia úplne ovládli zápas.

Hneď po obnovení hry Garnacho z Rashfordovej prihrávky trafil do strany a Rashford mu vrátil kompliment, keď zvýšil na 5:0. Eriksen strelil svoj prvý gól United po viac ako roku v 81. minúte, keď sa presadil po prihrávke Bruna Fernandesa.

Eriksen potom vystrelil z hranice pokutového územia a zavŕšil tak historicky najvyššie víťazstvo United v Ligovom pohári.

V Goodison Parku sa stretli dva kluby zo spodnej časti Premier League a Evertonu sa prihodilo ďalšie trápenie, keď po remíze 1:1 podľahol Southamptonu na penalty.

Abdoulaye Doucoure poslal Everton do vedenia, ale Southampton vyrovnal prostredníctvom Taylora Harwooda-Bellisa a hostia vyhrali 6:5 v rozstrele.

Predtým, ako Ashley Young videl svoj pokus zachrániť Alex McCarthy, padlo do siete jedenásť pokutových kopov.

Brentford dostal na začiatku strach, keď Brandon Cooper poslal Orient do vedenia, ale Fabio Carvalho akrobatickým spôsobom vyrovnal. Mikel Damsgaard poslal Brentford do vedenia a Christian Norgaard zabezpečil postup tímu Thomasa Franka.

Eddie Nketiah strelil svoj prvý gól za Crystal Palace a Eberechi Eze zasiahol proti svojmu bývalému klubu QPR a poslal Palace do posledného 16. kola.

Sheffield Wednesday vyhral 1:0 na pôde Blackpoolu, zatiaľ čo Stoke City potreboval penalty, aby sa dostal cez štvrtý Fleetwood Town po remíze 1:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Manchester United postúpil ďalej rekordným výsledkom, Fulham vypadol krutým spôsobom