Simeone po prehre chválil rivala: Páči sa mi neľútostný štýl Realu

Tréner Diego Simeone.
Tréner Diego Simeone. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2021 o 11:51

Ancelotti po zápase chválil Modriča.

MADRID. Kráľom futbalového Madridu je opäť Real. V očakávanom derby súboji 17. kola La Ligy Real zdolal majstrovské Atlético 2:0 gólmi Karima Benzemu a Marca Asensia a po desiatom triumfe v sérii má na čele tabuľky komfortný osembodový náskok pred FC Sevilla.

Majstrovské Atlético je štvrté s priepastným 13-bodovým mankom na slávnejšieho mestského rivala.

Od letnej výmeny trénerských velikánov, keď Carlo Ancelotti nahradil Zinedina Zidana, Real Madrid v 23 zápasoch prehral len dvakrát a žiadny od 3. októbra 2021.

"Sme na dobrej vlne, ale koniec sezóny je stále v nedohľadne. Náš jediný problém je momentálne to, že máme pred sebou ešte 21 zápasov.

Som šťastný z futbalu, aký produkujeme, ale žiadneho zo súperov nechcem vopred odpisovať. Atlético má futbalový talent, kvalitu aj charakter," uviedol tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.

Jeho náprotivok Diego Simeone sa poklonil hre súpera, keď skonštatoval:

"Páči sa mi neľútostný štýl, akým hrá súčasný Real. Vychádzajú zo silnej defenzívy, ale rýchlo prepnú do ofenzívneho módu a vpredu sú efektívni. Akonáhle sa dostanú k bránke súpera, skórujú. Tento zápas si zaslúžili vyhrať."

Madridský útočný trojzáprah Vinícius Júnior, Benzema, Asensio je skvelý a hrá vo výbornej forme, ale tréner Ancelottti sa po zápase vybral za 36-ročným chorvátskym stredopoliarom Lukom Modrič, aby ho objal.

"Je to výnimočný hráč, stačí sa pozrieť, čo predvádza na ihrisku. Jeho dotyky s loptou, pohyb bez nej a pracovná morálka, sú úžasné. Bol to v jeho podaní brilantný výkon. Čo viac môžem o ňom povedať?" dodal Ancelotti.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Simeone po prehre chválil rivala: Páči sa mi neľútostný štýl Realu