Messi túžil po živote v Amerike. Na štadióne pršala svätená voda

Lionel Messi (uprostred) drží svoj nový dres Interu Miami a pózuje so spolumajiteľmi tímu Jorgem Masom (vľavo), Josém Masom (druhý sprava).
Lionel Messi (uprostred) drží svoj nový dres Interu Miami a pózuje so spolumajiteľmi tímu Jorgem Masom (vľavo), Josém Masom (druhý sprava). (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|17. júl 2023 o 18:00

Messi prišiel na chuť pokojnému životu za oceánom.

MIAMI, BRATISLAVA. „Rozhodol som sa, že pôjdem do Miami,” priznal Lionel Messi pred mesiacom v rozhovore pre Sport a Mundo Deportivo.

Pripomínalo to slávny “The Decision” LeBrona Jamesa v roku 2010.

„Svoj talent si odnesiem na South Beach a pridám sa k Miami Heat,” vyslovil v podobnom čase pred trinástimi rokmi zo svojich úst najžiadanejší basketbalista svojej éry.

James sa stal v očiach fanúšikov záporákom, keď ho ESPN využilo na to, aby v živom vysielaní potopil vedenie Clevelandu Cavaliers, tímu, v ktorom dovtedy pôsobil.

S Messim to majú podobné. Argentínčan síce neprichádza na Floridu ako záporák, práve naopak, keďže odmietol miliardovú ponuku z Blízkeho východu.

Skôr ide o to, že ich k tomuto kroku donútili ich milované kluby. Na jednej strane bolo mizerné vedenie Clevelandu, na druhej Barcelony, ktorá sa dnes topí v dlhoch.

Práve z finančného dôvodu sa Argentínčan nemohol vrátiť na miesto, kde strávil väčšinu svojej famóznej a úspešnej kariéry.

Sníval o Amerike

Lionel Messi sa stal bezpochyby najväčším prestupom v histórii Major League Soccer, najvyššej futbalovej súťaže v Spojených štátoch amerických.

„Som nadšený, že môžem prejsť k ďalšiemu kroku v mojej kariére s Interom Miami v Spojených štátoch amerických,” povedal pred 20 tisícami fanúšikov na štadióne s názvom DRV PNK.

O tomto kroku sníval už v minulosti.

„Vždy som sníval o tom, že budem môcť zažiť, aké je to bývať v Spojených štátoch a zahrať si tamojšiu ligu,” priznal pre Lo de Evole v roku 2020. 

O realite tohto sna však pochyboval: „Chcel by som to zažiť. Či sa to však stane alebo nie, to neviem.”

Pokropila ich svätená voda

Počas Messiho predstavovania pred zaplneným štadiónom na Floride pršalo. Fanúšikovia čakali v lejaku hodiny.

Majiteľ Interu Miami, Jorge Mas, nazval tento dážď svätenou vodou.

Fanúšikovia čakajú v daždi, kým ich pustia na štadión v Miami.
Fanúšikovia čakajú v daždi, kým ich pustia na štadión v Miami. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)

„Dnešný večer je darom a oslavou pre toto mesto. Toto je naša chvíľa zmeniť postavenie futbalu v tejto krajine,” vyslovil 60-ročný šéf klubu.

Mas bol nepochybne architektom príchodu Messiho do klubu. V osobnom kontakte boli už od roku 2019.

Nevynechal ani zápasy Argentíny na MS vo futbale 2022 v Katare.

Okrem iného je aj majiteľom španielskeho druholigového klubu Real Zaragoza. Vďaka tomu videl hlbšie do finančných problémov Barcelony.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Messi túžil po živote v Amerike. Na štadióne pršala svätená voda