Uruguajský futbalista zomrel po kolapse počas zápasu, mal iba 27 rokov

Juan Manuel Izquierdo (vľavo)
Juan Manuel Izquierdo (vľavo) (Autor: TASR/AP)
TASR|28. aug 2024 o 09:39

Podľahol následkom zástavy srdca.

MONTEVIDEO. Uruguajský futbalista Juan Izquierdo zomrel na následky zástavy srdca po kolapse vo štvrtkovom osemfinálovom zápase Pohára osloboditeľov v Sao Paule.

Podľa vyhlásenia nemocnice, kde bol od incidentu hospitalizovaný, bola príčinou mozgová smrť. Obranca Nacionalu Montevideo mal 27 rokov.

Izquierdo spadol na trávnik v 84. minúte stretnutia proti domácemu FC Sao Paulo, do nemocnice ho transportovali v bezvedomí. Podľa pôvodných správ bol neskôr jeho stav stabilizovaný.

"S najhlbším zármutkom a šokom v našich srdciach oznamujeme, že náš milovaný hráč Juan Izquierdo zomrel. Úprimnú sústrasť jeho rodine, priateľom, kolegom a blízkym. Nad touto nenapraviteľnou stratou smúti celý Nacional," uviedol klub na sociálnej sieti X.

Uruguajský futbalový zväz (AUF), ktorý počas víkendu pozastavil všetky profesionálne súťaže v krajine, uviedol, že táto správa je "hlboko bolestivá".

Izquierdovej rodine kondolovali aj zväzy Argentíny, Peru, Paraguaja či Kolumbie i riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL).

"Juhoamerický futbal je v smútku," povedal prezident CONMEBOL Alejandro Dominguez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Uruguajský futbalista zomrel po kolapse počas zápasu, mal iba 27 rokov