Tragédia v Nemecku. Mládežnícky tréner Eintrachtu zomrel pri autonehode

Tréner Helge Rasche.
Tréner Helge Rasche. (Autor: X/Eintracht Frankfurt)
Sportnet|6. sep 2024 o 21:43

Mal iba 33 rokov.

FRANKFURT. Mládežnícky tréner účastníka Bundesligy Eintracht Frankfurt Helge Rasche vo štvrtok zomrel pri autonehode vo veku 33 rokov.

Jeho auto zišlo z cesty a narazilo do stromu. Úmrtie potvrdil aj jeho klub.

Rasche bol vo Frankfurte hlavným trénerom tímu do 19 rokov. Do mládežníckeho systému klubu prišiel v roku 2020. V roku 2023 sa stal trénerom tímu do 17 rokov a napokon aj koučom devätnástky.

V dorasteneckej lige získal s Eintrachtom v piatich zápasoch 10 bodov, klub figuruje vo svojej skupine na druhom mieste.

Rasche pripravoval svoj tím na najbližší domáci zápas proti Darmstadt 98, ktorý mal byť na programe 14. septembra.

„Eintracht Frankfurt je zničený stratou hlavného trénera U19 Helgeho Rascheho. Včera pri dopravnej nehode prišiel o život. Naše myšlienky sú s jeho rodinou a priateľmi,“ napísal klub.

Správa sa dotkla aj Borussie Dortmund, ktorá je rivalom Eintrachtu. "Aj my smútime nad stratou Helgeho Rascheho a vyjadrujeme najhlbšiu sústrasť. Naše myšlienky sú s ním, jeho rodinou a blízkymi. Odpočívaj v pokoji."

Nemecký Bild uvádza, že Rasche šoféroval biely Hyundai na ceste z mesta Dietzenbach do Rodgau juhozápadne od Frankfurtu.

Periodikum uviedlo, že jeho auto za križovatkou zišlo z cesty na štrkovisko a narazilo do stromu. Predná časť auta bola zničená. Rasche vraj podľahol ťažkým zraneniam priamo na mieste nehody.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Tragédia v Nemecku. Mládežnícky tréner Eintrachtu zomrel pri autonehode