Smútok na Anfielde. Zomrel legendárny kapitán Liverpoolu Ron Yeats

Ron Yeats.
Ron Yeats. (Autor: X/@TheAnfieldWrap)
TASR|7. sep 2024 o 14:30

Kapitánsku pásku mal v 417 stretnutiach Liverpoolu za sebou.

LIVERPOOL. Bývalý škótsky futbalista Ron Yeats zomrel v sobotu vo veku 86 rokov. V sezóne 1964/65 doviedol v pozícii kapitána Liverpool k premiérovému triumfu v FA Cupe. Informoval o tom klub a agentúra DPA.

Yeatsa, ktorý pôsobil ako stopér, už nejaký čas trápila Alzheimerova choroba.

"Všetci v FC Liverpool sú v týchto nesmierne smutných chvíľach myšlienkami s Ronovou manželkou Ann, celou jeho rodinou a priateľmi. Klubové vlajky budú dnes na znak úcty spustené na pol žrde," uviedol Liverpool v oficiálnom vyhlásení.

Na Anfield Road prišiel Yates v júli 1961 z Dundee United, do polroka sa stal kapitánom a v klube strávil viac ako dekádu.

S tímom postúpil do najvyššej súťaže, ktorú "The Reds" následne s jeho prispením dvakrát aj vyhrali (1964, 1966).

Pamätným sa stal jeho rozhovor s kráľovnou Alžbetou II. po finále pohára v roku 1965 proti Leedsu (2:1 pp), keď nedodržal etiketu a priznal, že je "hotový".

V červenom drese zaznamenal 454 zápasov, vsietil 16 gólov a kapitánsku pásku mal v 417 stretnutiach za sebou. Tento zápis prekonal až Steven Gerrard.

Po odchode z Liverpoolu pôsobil tri sezóny ako hrajúci tréner v klube Tranmere a kariéru zakončil v USA.

Na Anfield Road sa vrátil v roku 1986 a pôsobil ako skaut. Za svoj najväčší úspech z tohto obdobia považoval angažovanie stopéra Samiho Hyypiäho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Smútok na Anfielde. Zomrel legendárny kapitán Liverpoolu Ron Yeats