Oklamal vlastného trénera? Hráč Nigérie figuruje v kádri španielskeho tímu napriek zraneniu

José Peseiro v zápase Nigérie na APN 2023.
José Peseiro v zápase Nigérie na APN 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. jan 2024 o 16:44

Portugalský kouč José Peseiro nemá k dispozícii útočníka Umara Sadiqa, ktorý bol pred štartom APN zranený.

ABIDJAN. Portugalský tréner nigérijskej futbalovej reprezentácie José Peseiro nechápe, prečo môže 26-ročný útočník Umar Sadiq hrať za španielsky klub Real Sociedad San Sebastián, keď v národnom tíme na Africkom pohári národov chýba pre zranenie.

Sadiq je súčasťou kádra španielskeho prvoligistu na stredajší pohárový zápas na pôde Osasuny Pamplona.

Na výber Nigérie čaká vo štvrtok druhý duel na APN proti domácej reprezentácii Pobrežia Slonoviny, v tom prvom remizoval s Rovníkovou Guineou 1:1.

"Som zmätený. Čo mám na to povedať? Videl som výsledky vyšetrení, podľa ktorých je zranený a na zotavenie vraj potrebuje minimálne 15 dní. Výsledky testov dostal klub a hráč sa stiahol, aby sa liečil v Španielsku," priblížil situáciu Peseiro.

Uviedol tiež, že útočník chcel zostať s národným tímom, no na základe vyšetrení lekárov ho v nominácii na turnaj nahradili 3. januára tesne pred uzávierkou súpisky na APN.

"Mám veľkú radosť, že sa dal zdravotne do poriadku. Som však smutný, že nie je s nami a nemôže nám pomôcť," pokračoval portugalský kouč.

Po spomenutom úvodnom súboji na turnaji čelil kritike, keďže jeho zverenci mali až 19 striel na bránku, no dali len jeden gól rovnako ako súper, ktorý na bránku vystrelil len sedemkrát.

Hviezdny Victor Osimhen z talianskeho SSC Neapol skóroval, no zahodil množstvo ďalších príležitostí.

"Keď si vytvoríte nejaké šance, musíte z nich skórovať," zhodnotil v stredu Peseiro a pred súbojom proti Pobrežiu Slonoviny dodal: "Ako som už v minulosti povedal, Boh niekedy dáva a inokedy berie. Teraz je ten správny čas, aby nám teraz niečo dal."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Oklamal vlastného trénera? Hráč Nigérie figuruje v kádri španielskeho tímu napriek zraneniu