Na Ukrajine hrali rekordne dlho, zápas prerušovali letecké poplachy

Futbalisti SC Dnipro-1 pred zápasom Európskej ligy v košickej aréne.
Futbalisti SC Dnipro-1 pred zápasom Európskej ligy v košickej aréne. (Autor: TASR)
SITA|8. nov 2023 o 12:35

Duel sa skončil po takmer piatich hodinách.

BRATISLAVA. Ukrajinské futbalové mužstvá FC Dnipro-1 a FK Oleksandria odohrali najdlhší zápas v histórii tamojšej najvyššej súťaže, keďže ich pondelňajší duel sa skončil štyri hodiny a 36 minút po úvodnom výkope.

Ako referuje spravodajský web BBC, stretnutie muselo byť niekoľkokrát prerušené z dôvodu leteckých poplachov a mužstvá, rozhodcovia a realizačné tímy sa museli schovať do krytov.

Zápas sa hral v pondelok večer v Dnipro-Arene na východe Ukrajiny. Už úvodný výkop museli posunúť o štvrťhodinu pre náletové sirény. Domáci otvorili skóre v 34. minúte a bol to napokon jediný presný zásah v stretnutí.

Na začiatku druhého polčasu museli hráči opäť odísť z ihriska. Krátko po „reštarte“ zápasu tím FK Oleksandria skóroval, no radosť hostí zrušil VAR - po ďalšej hodinovej prestávke spôsobenej ďalším leteckým poplachom.

Keď do konca riadneho hracieho času zostávala približne minúta, zápas musel byť z dôvodu náletovej sirény opäť prerušený o ďalšiu hodinu a pol.

Duel, ktorý sa začal o 17.15 h, sa tak nakoniec skončil krátko pred 22.00 h.

„Takto dlho sme ešte nehrali. Mohlo to pre nás dopadnúť zle. Ale všetci sme chceli pokračovať. Išli sme na ihrisko a snažili sa vyhrať,“ povedal obranca FK Dnipro-1 Eduard Sarapij na klubovom webe.

FK Dnipro-1 od septembra opäť hráva svoje domáce zápasy v Dnipro-Arene napriek tomu, že mesto Dnipro sa nachádza kúsok od frontovej línie.

Pondelkový zápas prekonal podľa predstaviteľov najvyššej ukrajinskej súťaže „rekord“ z minulej sezóny, keď stretnutie medzi FC Ruch a FC Metalist, rovnako prerušované leteckými poplachmi, trvalo štyri hodiny a 27 minút.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na Ukrajine hrali rekordne dlho, zápas prerušovali letecké poplachy