Zahrali divadielko, ale gól nedali. Z kanoniera bol babrák, ale aj hrdina

Mauro Icardi.
Mauro Icardi. (Autor: Galatasaray/ facebook)
Miroslav Kováčik|26. sep 2023 o 22:40

Icardi je najlepším strelcom tureckej ligy.

BRATISLAVA. Kedysi tým zaujala aj Barcelona. Lionel Messi si postavil loptu na biely bod a všetci čakali, či pridá ďalší gól do svojej zbierky.

Na jeho rozbeh brankár reagoval, no namiesto strely prišla prihrávka na rozbehnutého Luisa Suáreza, ktorý poľahky poslal loptu do siete.

V tureckej lige o podobný gól snažil Mauro Icardi, no toto krátke divadielko sa v prípade hráčov Gatalasarayu Istanbul skončilo faux pas.

Bývalý útočník milánskeho Interu najskôr podal loptu Keremovi Akturkogluovi. Podanie si rúk vyzeralo ako gesto povzbudenia, no ako sa neskôr ukázalo, bolo skôr momentom, keď sa hráči dohodli, že penaltu zahrajú netradične.

Brankár súpera im na to doslova skočil. Hodil sa na zem, a tak už len veľmi ťažko mohol reagovať na zakončenie Icardiho.

Všetko vyšlo perfektne až do momentu, keď Icardi z gólovej pozície trestuhodne minul bránu. Chytil sa za hlavu a nahodil kyslý úsmev.

VIDEO: Argentínsky kanonier Mauro Icardi trestuhodne minul bránu

Situácia sa na pôde Istanbulsporu odohrala za stavu 0:0, čo nepotešilo 49-ročného trénera Okana Buruka, ktorý len ťažko veril tomu, čo videl.

Zlyhanie argentínskeho útočníka sa stalo hitom internetu, no napokon trvalo len päť minút, kým sa z babráka stal hrdina zápasu.

V 42. minúte si Akturkoglu s Icardim spoluprácu zopakovali. Druhý menovaný dostal prihrávku na hranicu šestnástky a strelil jediný gól zápasu.

Aktuálne je so siedmimi gólmi najlepším strelcom tureckej ligy a Galatasaray sa aj vďaka nemu posunul na priebežné prvé miesto tabuľky.

Icardimu sa v Turecku veľmi darí. V tomto kalendárnom roku strelil viac ligových gólov (25) než Harry Kane (24), Erling Haaland (23) či Kylian Mbappé (23).

Tabuľka Süper Lig

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Zahrali divadielko, ale gól nedali. Z kanoniera bol babrák, ale aj hrdina